Verschillende motor verzekeringen bekijken

Als je een nieuwe motor hebt aangeschaft, dan ben je verplicht om een motor verzekering af te sluiten. Dit doe je voordat je de weg op gaat, want anders mag je niet rijden. Dit geldt overigens voor elk voertuig waar je mee wil rijden. Als je een verzekering af wil sluiten, dan is het mogelijk om verschillende motor verzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk verschillende dekkingen en het verschilt per persoon wat diegene belangrijk vindt om voor verzekerd te zijn. Je moet in ieder geval een WA verzekering hebben, dit staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Je kunt daarboven op ook kiezen voor een WA+ verzekering of een Allriskverzekering. Daarnaast kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Wil je graag een aantal motor verzekeringen vergelijken?

Motor verzekeringen vergelijken

Je kunt online gemakkelijk verschillende motor verzekeringen met elkaar vergelijken. Je ziet dan alle verzekeraars op een rijtje en je kunt zelf aanvinken waar je graag voor verzekerd wil zijn. Je ziet dan in één oogopslag alle prijzen op een rijtje. Lees altijd goed de premie door voordat je een verzekering afsluit zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je de verzekering ooit een keer nodig hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en er kan altijd wat gebeuren met de motor. Naast een gewone verzekering, is het ook mogelijk om een zakelijke motorverzekering af te sluiten. Dit is zeker belangrijk als meerdere personeelsleden gebruik maken van de motor, want iedere bestuurder moet dan verzekerd zijn. Wat een zakelijke motorverzekering precies inhoudt, dat lees je hieronder.

Zakelijke motorverzekering afsluiten

Het kan natuurlijk zijn dat een motor alleen zakelijk wordt gebruikt door het personeel, waardoor het een bedrijfsmotor is. Het is dan handig en belangrijk om een zakelijke motorverzekering af te sluiten, zodat het personeel dat gebruik maakt van de motor altijd goed verzekerd de weg op gaat. Ook hier kun je kiezen uit verschillende dekkingen, maar je bent in ieder geval verzekerd voor schade dat veroorzaakt wordt, en meestal ook voor schade die je zelf oploopt met de scooter. Dit hangt echter af van de verzekering, en deze dekkingen kun je ook uitbreiden. En het voordeel van een zakelijke motorverzekering is bijvoorbeeld dat je geen BTW hoeft te betalen, waardoor de totale kosten lager zullen zijn. Vergelijk een aantal motor verzekeringen met elkaar en bekijk welke het beste bij jouw situatie past!