Een maal uit eigen tuin

Wat is er mooier dan je eigen groentes verbouwen? Je weet wat er met de groentes gebeurd is en waar ze vandaan komen. Gezonder en verder dan dit, wordt het niet. Maar dan moet je de boel wel daadwerkelijk eerst verbouwen. Van het bouwen van de moestuin, tot de verzorging van de gewassen. In deze blog geef ik je daar tips voor. Lees je mee?

Goede plek gebouwd

Allereerst de locatie, want waar moet jouw moestuintje komen te staan. Wellicht heb je er plek voor in je eigen tuin of wil je juist gebruik maken van een maatschappelijke tuin. Denk eraan dat gewas groeit en dus snel meer ruimte nodig heeft en dat er wel een zonnetje op moet kunnen schijnen. Als je de locatie gekozen hebt, moet je gaan denken of je de gewassen in de grond of in bakken wilt verbouwen. Dat laatste kan helpen tegen ongedierte maar dan moet je die bakken wel kopen of eerst zelf maken.

In de verschillende seizoenen

Niet alle planten doen het goed in het Nederlandse klimaat en al helemaal niet gedurende al onze wisselvallige seizoenen. Denk er dus over na wanneer jij de moestuin wilt gebruiken, als dit het hele jaar door is, heb je misschien wel een binnen locatie nodig. Dit kan een warme schuur zijn met genoeg licht of een klein kas.

Tips tegen plagen

De horror van iedere tuinder zijn natuurlijk de plagen die je tuin kunnen teisteren. Denk hierbij aan droogte maar ook aan ongedierte of infecties zoals spint. Spint tast de bladeren van planten aan. Vaak zien we dit bij kamerplanten gebeuren maar het komt ook voor bij planten die in de buitenlucht leven onder warme en droge omstandigheden. Spint bestrijden kan op een hele natuurlijke manier die niet schadelijk is voor je planten. Je kan namelijk roofmijt tegen spint inzetten. Dit koop je gewoon online bij Biogroei.nl.

Houd het bij

Als laatste is het goed om, wanneer je in de tuin werkt, of dat nu gedurende 1 seizoen is of het hele jaar door, genoeg tijd voor het werk vrij te maken. Zo kan je de boel goed bijhouden en geef je de planten en het gewas de aandacht die het nodig heeft. Je stuit dan ook snel op problemen en kan die de kop indrukken voor ze de boel kunnen verpesten. Op deze manier zet jij snel een bord vol met eigen groente op tafel.