Een huis vol dieren, help!

Huisdieren zijn geweldige metgezellen, maar laten we eerlijk zijn, ze kunnen soms behoorlijk wat rommel met zich meebrengen. Van hondenhaar tot kattenbakvulling, het kan een uitdaging zijn om je huis schoon te houden als je harige vrienden hebt. Maar geen zorgen, met een beetje planning en wat handige tips kun je genieten van de aanwezigheid van je huisdieren zonder je zorgen te maken over een vies huis.

Regelmatig Stofzuigen

Een van de meest voorkomende problemen bij huisdieren is het rondslingerende haar. Regelmatig stofzuigen is de sleutel tot het beheersen van de pluizige puinhoop. Investeer in een goede kwaliteit stofzuiger met een krachtige zuigkracht en een speciale huisdierenhaarborstel. Zorg ervoor dat je tapijten, meubels en zelfs hoeken en kieren aanpakt.

Kies voor Huisdiervriendelijke Materialen

Niet alle materialen zijn even handig om in huis te hebben wanneer je huisdieren hebt. Zo zijn er veel materialen die snel beschadigen en niet meer te repareren zijn wanneer het in aanraking komt met vuil of vocht. Gelukkig zijn er ook typisch materialen die juist wel aan te raden zijn voor huishoudens met huisdieren, juist omdat deze van hoge kwaliteit zijn en kunnen tegen het dagelijks leven met huisdieren.

Leer Je Huisdier Goede Gewoonten Aan

Een beetje training kan wonderen doen. Leer je huisdier om hun poten te vegen voordat ze naar binnen komen of om zichzelf schoon te maken op een speciale mat. Voor katten is een klauwenschraapplaats een must om te voorkomen dat ze aan je meubels krabben.

Een Goede Vloermat bij de Deur

Plaats een goede vloermat bij de deur die je huisdier het meest gebruikt om naar binnen te gaan en te verlaten. Hiermee kunnen ze hun poten vegen voordat ze vuil en modder in huis brengen. Deze matten kunnen eenvoudig worden schoongemaakt of zelfs in de wasmachine worden gegooid. Wil je het uiterlijk van je hal niet in het geding laten komen door een grote lelijke mat? Kijk dan naar droogloopmatten op maat. En als je een mat nodig hebt voor een bedrijf dat zorg draagt voor huisdieren kan je zelfs kiezen voor een droogloopmat met logo van je bedrijf.

Een Regelmatig Schoonmaakrooster

Last but not least, stel een schoonmaakrooster op dat past bij je drukke leven. Of het nu wekelijks, tweewekelijks of maandelijks is, het bijhouden van een regelmatig schoonmaakschema zal ervoor zorgen dat de rommel niet opstapelt en overweldigend wordt. Alle beetjes op een dag helpen al een heleboel en door een rooster te maken, houd je overzicht wat er eventueel nog gedaan moet worden.