Met een e bike kom je overal!

Je ziet ze steeds meer en meer: e-bikes! En dat is natuurlijk niet zo gek. We zijn nogal een fietsgraag volkje, maar willen daar liever niet al te veel moeite voor hoeven te doen. Door een e bike aan te schaffen, zorg je voor net dat zetje in de rug dat het fietsen wat gemakkelijker maakt. Een e bike is een elektrische fiets die bij iedere trap die je zelf doet een klein zetje geeft. Het is dus niet zo dat je niet meer hoeft te trappen. Je werkt op een e bike dus evengoed aan je conditie en het in beweging houden van je spieren. Je wordt er alleen een stuk minder moe van. En dat is mooi meegenomen!

Een e bike voor jong en oud

De oude e-bikes waren vooral bedoeld voor oude mensen. Zij konden dankzij deze fietsen alsnog zelf naar de winkel en kregen, juist dankzij deze e-bikes, meer vrijheid. Maar tegenwoordig zijn e-bikes behalve handig ook nog eens heel hip. En dat zie je aan het e-bike-gebruik onder jongeren. Hele hordes middelbare scholieren gaan op de e bike naar school. Op die manier sparen ze een busabonnement uit, krijgen ze frisse lucht, werken ze aan hun conditie én hebben ze nog energie over voor hun schoolwerk.

Lekker fietsen en genieten van de natuur

Momenteel moeten we allemaal zo veel mogelijk binnen blijven. Maar daar word je niet écht gelukkig van. Het is fijn dat je nog een rondje mag lopen, als je maar voldoende afstand in acht neemt. Maar ook fietsen is een prima optie. Fiets je met je partner? Dan kun je dat gewoon naast elkaar doen. In alle andere gevallen dien je ook hier meer dan 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Kies dus een fietsroute waarvan je weet dat deze niet heel druk is. Het moet wel mogelijk zijn om elkaar de ruimte te geven. Op een e bike fietsen is een extra genot, je kunt een flink vaartje aanhouden en toch nog een gesprek voeren, onderweg.

Zorg dat je weet wat je doet!

Fietsen op een e bike is anders dan fietsen op een gewone fiets, zonder trapondersteuning. Het kan zomaar zijn dat je in eerste instantie schrikt van de snelheid, van het zetje in de rug of van het gewicht van de fiets zelf. Het is daarom verstandig om, voor je eerste echte rit, een aantal oefenritjes te maken. Zo leer je je e bike beter kennen en maak je het fietsen erop voor jezelf en je omgeving een stuk veiliger.