Touren langs de Adriatische kust

Heldere zee, rustige stranden en kleine historische dorpjes. Dit alles vind je langs de Adriatische kust van Italië die wel 770 kilometer lang is. Het is de perfecte vakantiebestemming voor roadtrippers. Start de auto en op naar een nieuw zomers avontuur! Het leuke aan een tour langs de Adriatische kust is dat je verschillende regio’s passeert. Iedere regio heeft weer zijn eigen unieke bezienswaardigheden. Deze blog geeft een paar reistips voor iedereen die de Adriatische kust wil bezoeken komende zomer. 

Venetië, Triëst en Padua in Costa Verde

Costa Verde is de naam die ook wel wordt gegeven aan de regio Venetiaanse Riviera. In dit gebied vind je prachtige steden. Ontdek bijvoorbeeld het historische deel van Venetië. Hier tref je allerlei grachten met gondels. Je waant je echt even in het verleden. Ook is Triëst een echte aanrader. Het wordt ook wel de koffiestad van Italië genoemd, omdat dit vroeger de stad was waar alle koffie van Europa binnenkwam. Een andere indrukwekkende plaats in de Venetiaanse Riviera is Padua. Laat je hier verrassen door de kunstgeschiedenis. Voordat je doorgaat naar de volgende regio, is het natuurlijk nodig om verblijf te regelen. Wat dacht je van een camping Adriatische kust? Zo ben je continu in de buitenlucht en kun je optimaal genieten van de zomerse temperaturen. 

Bologna en Ravenna in de regio Emilia Romagna

Emilia Romagna is een regio in de Adriatische kuststreek. Hier maak je kennis met de pure Italiaanse keuken. De landbouw staat dan ook centraal in Emilia Romagna. Dat zie je terug in de landschappen. Deze herken je door de vele gele heuvels waar boeren zich vestigen. Een bekende stad in de regio is Ravenna. Hier ontdek je prachtige kerken en mozaïekwerken van bekende kunstenaars. Verderop vind je ook Bologna. Deze stad is thuis voor talloze osteria’s en delicatessenwinkels. 

Bijzondere stranden

Na een aantal dagen van stad naar stad rijden langs de Adriatische kust, zou je natuurlijk ook wel eens aan het strand willen liggen. Wil je dat doen waar de meeste toeristen dit doen? Dan is Rimini bij uitstek de beste plaats hiervoor. Het is een razend populaire badplaats die met name onder jongeren geliefd is. Andere bekende stranden zijn Bibione, Porto San Giorgio en Gabicce Mare. Wil je iets meer afwijken van de mainstream hotspots? De Adriatische kust heeft ook nog ontzettend veel onbekende stranden die je samen met je reisgezelschap kunt ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar Mezzavalle. Hier bewonder je de blauwe zee in combinatie met groene palmbomen. Of ga naar Nuama, waar je een boot kunt nemen naar het paradijs Due Sorelle.