Marketing tips in corona tijden

De tijden zijn raar, zeker voor de ondernemers onder ons. Je bedrijf komt in potentieel gevaar, daarom is het goed om extra aandacht te besteden aan de marketing van je bedrijf in deze bizarre tijd. Ben jij op zoek naar een manier om je bedrijf staande te houden? Lees dan deze marketing tips die je kunt toepassen in tijden van corona:

Klantonderzoek doen

Heb je al een tijdje in je hoofd om klantonderzoek te doen? Nu is de juiste tijd om dit aan te pakken! Het is altijd goed om de mening van je klanten te vragen, maar in deze tijd is dat extra belangrijk geworden. Communicatie in deze tijd is zeer belangrijk. Daarnaast roept een crisis tijd ook een bepaald hulpvol gevoel op in mensen. Men voelt zich machteloos en is meer bereid te helpen, de kans is dus groot dat jouw klanten graag een onderzoek voor je willen invullen, als je duidelijk aan hun maakt dat je dit verder helpt.

Strategie onder handen nemen

Dit is de tijd om alles even vanuit het grote plaatje te bekijken: waar zijn we mee bezig en waar willen we naartoe? Normaliter hebben ondernemers weinig tijd om hun algemene marketingstrategie onder handen te nemen. We hebben nu allemaal wat meer tijd dan normaal: aan de slag met je strategie dus!

Website aanpakken

Ook de website van je bedrijf is vaak een onderdeel dat een beetje verwaarloosd kan worden. Terwijl het heel belangrijk is dat je dit goed en regelmatig bijhoudt. De e-commerce marketing trends blijven groeien en ontwikkelen zich steeds sneller en sneller. Het is heel belangrijk om hierop in te spelen, zeker in deze tijd. Er zijn veel verschillende verbetervlakken voor je website, het is verstandig je goed in te lezen op marketing blogs zoals Frankwatching of Emerce. Op deze websites vind je tips en concrete plannen waarmee je jouw website goed kan optimaliseren. Ga bijvoorbeeld eens na hoe goed de content op jouw website is, wanneer heb je deze voor het laatst geoptimaliseerd? Misschien dat het nu een goede periode is om een on-page blog strategie op te zetten, waarmee je extra bezoekers naar jouw website trekt. Ook de techniek van je website kan misschien wel een boost gebruiken, om de organische resultaten van je site te verbeteren.

Dit zijn allemaal suggesties die je kunt gebruiken als inspiratie om je marketing in deze tijd te optimaliseren. Veel succes!