Buiten sporten in Amsterdam

Vanaf maart jl. ziet het straatleven van Amsterdam er een stuk anders uit. Dit komt natuurlijk door de maatregelen die zijn getroffen rondom de huidige pandemie. Dit is voor mij nog al lastig, omdat ik vaak naar de sportschool ging om mezelf lekker uit te dagen. Nu kan ik dat helaas niet meer. Gelukkig biedt onze mooie stad tal van alternatieven. Lees dit blog om erachter te komen hoe ik mezelf bezig hou!

Waarom ik mezelf fit wil houden

Laat ik eerst maar eens beginnen met uitleggen waarom ik mezelf fit wil houden. Ik ben heel erg aan het afvallen geweest en wil voor de zomer stoppen met dragen van grote maten lingerie en jurken grote maten. Nu is er natuurlijk niks mis met het hebben van een maatje groter, ik vind het stiekem toch wel mooier om wat voller te zijn en meer rondingen te hebben en zo denken veel van mijn vriendinnen er gelukkig ook over!

Toch is het voor mij altijd wel een beetje lastig geweest om wat groter te zijn en daarom ben ik twee jaar geleden begonnen met mijn fitness. Het werkt verslavend en nu ben ik al een stuk mobieler dan voorheen. Daarom kan ik ook meer bewegen als ik in de stad ben en doe ik dit graag.

Hoe ik mezelf fit hou

Twee maanden terug stond ik nog elke dag in de sportschool, nu gaat dat helaas niet meer. Gelukkig zijn er in het centrum van Amsterdam genoeg alternatieven op de sportschool. Natuurlijk heb je buiten het centrum ook genoeg opties om te sporten en lekker in beweging te zijn. Daar zal ik je hier onder meer over vertellen!

Omdat het overgrote deel van Nederland nu thuis werkt (ik incluis) hebben we ook meer vrije tijd over. Mijn dagen zien er tegenwoordig als volgt uit:

  • ‘s Ochtends ga ik een rondje hardlopen door het Vondelpark of Amsterdamse Bos. Hier is het dan nog behoorlijk rustig en kan je dan lekker jezelf uitleven
  • In de middag loop ik een rondje tijdens mijn lunch
  • Aan het einde van mijn werkdag ga ik naar een van de vele plekken in de stad waar je in de open lucht een workout kan doen. Dit zijn veelal parkjes maar ik ben ook creatief met kinderspeeltoestellen

Tips om doorzettingsvermogen te kweken

The key to succes is voor mij vooral het in beeld houden van je doelen. Deze doelen verschillen natuurlijk per persoon en daarom is het ook juist zo leuk om ze te stellen. Als je een training buddy hebt kan het extra leuk zijn om het hier over te hebben, ook motiveert iemand om mee te sporten jou wellicht meer dan wanneer je dit je eentje moet doen.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en heb ik jou geïnspireerd om fit te blijven tijdens onze slimme lock down. Succes!