Kartonnen dozen voor verpakking; Waar let ik op?

Als je niet in de transport sector actief bent dan zul je weinig benul hebben van wat er mogelijk is op het gebied van kartonnen dozen. Dagelijks worden enorme hoeveelheden producten hierin vervoert of opgeslagen. Je ziet daarom dat er best behoorlijk wat aanbieders zijn. En als je naar deze aanbieders gaat kijken zie je ook nog dat er meerder mogelijkheden zijn op het gebied van kartonnen dozen. Om toch te zorgen dat je niet in de keuzestress komt in deze toch al stressvolle periode leggen we je in dit blog to the point de mogelijkheden uit. Lees snel verder.

Kartonnen dozen; De mogelijkheden

Belangrijkste aspect als je een keuze gaat maken is uiteraard het formaat. Bij het formaat dien je erop te letten wat je er in gaat opslaan of vervoeren. Daaarbij dien je uiteraard ook rekening te houden met het beschermen van hetgeen je gaat opslaan of vervoeren. Je weet immers niet wie het allemaal straks in zijn of haar handen heeft en heb je dus ook niet in de hand of er voldoende zachtzinnig mee wordt omgegaan. Vaak is het dus verstandig om het nodige beschermmateriaal om de producten heen te doen, zodat met redelijke zekerheid gezegd kan worden dat de producten zonder beschadigingen op de bestemming aankomen. Ook zie je vaak dat de formaten rekening houden met de aspecten die komen kijken bij versturen via de post. Zo zijn er de zogenaamde brievenbus dozen. Die het formaat hebben dat ze exact door een brievenbus heen kunnen. 

Kartonnen dozen; De matrialen

Ook in het materiaal van de kartonnen doos is er behoorlijk veel variatie. Deze variantie zit in de kleur. Zo is er de welbekende bruine kleur zoals we het meeste karton kennen, maar er is ook veel aanbod in wit. Zeker als er branding aangebracht moet worden op de kartonnen dozen is dat vaak een betere basiskleur. Naast de kleur is er onderscheid in enkel golf en dubbel golf karton. Het spreekt voor zich dat de tweede variant een wat steviger karton is. Zeker bij vervoer in containers waarbij er gestapeld dient te worden kan dit een betere keuze zijn. Ook zijn er speciale kartonnen dozen voor containers. Dit materiaal is nog steviger waardoor producten hierin veilig vervoerd kunnen worden per container.