Ga op avontuur in het prachtige Cuba

Zit je momenteel even vast in de dagelijkse sleur van je leven? Ben je toe aan een stukje rust, ontspanning en misschien zelfs avontuur? Boek dan een last minute! Zo kun je binnen nu en slechts enkele dagen of weken al met een cocktail in je hand op het strand zitten. Wat wil je nog meer? Ben je, net als ik, dol op alles wat te maken heeft met zon, zee en strand? Dan zit je met een last minute Cuba wel goed. Cuba is dan ook een land voor de echte levensgenieters en avonturiers onder ons.

 

Cuba in het kort

Cuba dus. Maar wat valt er te zien en te doen in Cuba? Het korte antwoord: ontzettend veel! Cuba biedt voldoende mogelijkheden voor jong en oud. Of je nu van een relaxvakantie of een avontuurlijke vakantie houdt; Cuba has it all! Cuba staat natuurlijk bekend om zijn overvloed aan sigaarvelden, koloniale invloeden en de typische Cubaanse muziek met swingende salsa. Aan plezier, rust en ontspanning dus geen gebrek in dit prachtige land. Zo kun je je vakantie doorbrengen aan het strand, maar je kunt er ook voor kiezen om een mooie rondreis te maken wanneer je een auto huurt. 

 

Must-see: Havana

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er is één stad die je absoluut niet mag missen tijdens je last minute Cuba: Havana. Havana is de levendige hoofdstad van het prachtige Cuba. Het is tevens de grootste stad van het land. Voor liefhebbers van architectuur een absolute must-see. Havana herbergt namelijk vele oude gebouwen en monumenten. De hoofdstad is in drie wijken onderverdeeld: Habana Vieja, Centro Habana en Vedado. De oudste wijk is Habana Vieja, een wijk boordevol prachtige historische bezienswaardigheden. In de wijk Centro Habana vind je gebouwen uit diverse tijden en in uiteenlopende bouwstijlen. De wijk Vedado is de belangrijkste wijk met grote huizen, brede lanen, de meeste politieke gebouwen, winkels, bioscopen en kantoren.

 

Parelwitte stranden en adembenemende grotten

Wil je juist ontsnappen aan de drukte van de grote stad? Dan is een bezoek aan een prachtig strand een prima alternatief. Ben je op zoek naar een plek die nog niet door vele anderen ontdekt is? Dan raad ik je aan om per speedboot naar het bounty eiland Cayo Levisa te gaan. Hier vind je parelwitte stranden, helderblauw water en misschien nog wel belangrijker: geen massatoerisme. Een andere aanrader zijn de Bellamar grotten. Deze unieke grotten zijn in 1861 ontdekt en bevinden zich net buiten Varadero. Samen met een gids kun je de grotten in. Geloof me, je zult je ogen uitkijken!