Een feest organiseren: hoe doe je dat?

Ondanks dat het voorlopig even niet kan door de maatregelen die zijn getroffen voor het Corona virus, wil ik jullie toch vertellen over hoe je een goed feest organiseert. Dan kan je deze tips weer gebruiken voor wanneer de maatregelen zijn versoepeld of opgeheven!

Locatie

Het aller eerste waar je over nadenkt is natuurlijk de locatie. De locatie zorgt voor de sfeer en kan jouw feest maken of kraken. Het is belangrijk dat jouw feestlocatie goed te bereiken is met het openbaar vervoer en dat je naderhand eventueel nog de stad in kunt.

Het makkelijkste is natuurlijk als je in de stad woont, dan kan je het feest thuis geven. Informeer van te voren wel even je buren, anders kan het zo zijn dat je straks op minder goede voet leeft met ze en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Thema

Als je een locatie hebt gevonden voor jouw feest kan je gaan nadenken over het soort feest wat je wil geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een thema, of benadruk de reden van jouw feest extra.

Bijvoorbeeld: als het een verjaardag is dat je gaat vieren, kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om iedereen verkleed te laten komen in jouw lievelingskleur! Wanneer er geen speciale reden is voor jou om een feest te geven, maar je toch een thema wilt kan je een filmthema kiezen, of speciaal iets voor mannen en vrouwen kleding kiezen.

Benodigdheden

Op het moment dat je zo ver bent een locatie en een thema te hebben gekozen voor jouw feest kunnen de échte voorbereidingen beginnen. Denk bijvoorbeeld aan leuke accessoires die in trend zijn van jouw thema zoals kettingen, fotolijsten of palmbomen.

Als het een groot feest is wat je organiseert, kan je ervoor kiezen om een gastenlijst te maken. Zo hou je het beperkt maar wordt het toch een groot feest en kan je controleren of er mensen rondlopen die ongenodigd zijn.

Wanneer je klaar bent met de voorbereidingen voor het feest zelf, is het ook belangrijk om na te denken over de dag na jouw feest. Met een groot feest, komt grote troep. In dit geval kan er worden uitgegaan van dat jij jouw feest thuis viert. Als dit het geval is kan je een vuilcontainer huren. Voor mijn eigen feest tijdens nieuwjaar heb ik er een gehuurd bij Afval.nl. Deze werd bij mij voor de deur geleverd en de volgende dag opgehaald. Super handig en professioneel. Zo kan je alles in één keer weg laten brengen en blijft het organiseren van een groot feest, inclusief het opruimen, een groot plezier!