Hoe kan ik mijn poker spel verbeteren?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om beter te worden in poker. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat het lang duurt voor je echt beter wordt in poker. Het spel heeft een lange leercurve. Maar als je je spel ontwikkelt kun je met een geruster gevoel je geld inzetten. Hier vindt je een korte lijst met taktieken om je poker spel naar een hoger niveau te tillen.

1. Lees boeken

Er zijn veel boeken over poker spellen geschreven. Dit is de beste manier om je kennis van poker als nieuwe speler uit te breiden. Je leert strategie en theorie van een professionele pokerspeler. De kennis die hij in zijn gehele poker carrière heeft opgedaan lees jij in enkele uren uit. Het lijkt misschien wat droog, en het boek kan een flinke uitgave zijn. Maar dit geld verdien je eenvoudig terug na enkele uren spelen terug als je merkt dat je nieuwe kennis tot meer winst leidt.

2. Bedenk voor ieder spel een doel

Dit is de sleutel als je jezelf goed pokeren aan wil leren. Je begint met boeken, maar wie leert je het spel daarna? Dat zul je zelf moeten doen. Forceer jezelf om actief te reflecteren op de keuzes die je maakt in je spel. En reflecteer op het spel van anderen. Vraag je bijvoorbeeld af 'waarom heb ik die zet gedaan', 'wat voor hand heeft mijn tegenstander als hij raist', 'hoe had ik het spel beter kunnen spelen'. Elke situatie in poker is uniek en moet worden geëvalueerd op basis van de informatie die je op dat moment hebt.

3. Trainingvideo's

Pokertraining websites zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze trainingsites vragen een kleine bijdrage voor een lidmaatschap, maar zijn een rijke bron van informatie. De video's zijn van hoge kwaliteit en geven eenvoudig inzicht hoe je je spel kunt verbeteren.

4. Poker software

Oefening baart kunst. Natuurlijk is een avond poker met vrienden het allerleukst, maar als je echt beter wil worden zul je met veel verschillende soorten tegenstanders willen spelen. Vergeet daarom ook het Online casino niet en speel met mensen van over de hele wereld. Zo leer je veel verschillende type spelers kennen. Ook kun je gebruik maken van speciale poker software om beter te worden. Het voordeel is dat deze programma's iedere move onthouden, gedurende al je spellen. Zo kan het programma eenvoudig analyseren op welke hand je vaak verliest, wanneer je geneigd bent te veel in te zetten, et cetera. Er zijn veel verschillende software aanbieders. Probeer verschillende gratis trials uit voor je een programma uitkiest dat jij fijn vindt werken.

5. Forums

Tenslotte bieden forums op het internet veel informatie. Gepassioneerde spelers, net als jij, stellen interessante vragen en delen goede -maar ook minder goede- strategieën. Neem daarom wat je leest niet meteen voor lief, maar gebruik het om je eigen strategie aan te peilen.