Alles voor een prachtig gazon

De grond rondom het huis houden de meeste mensen erg graag goed bij. Niet alleen is dit natuurlijk goed voor de grond zelf, maar daarnaast is het een handige manier om het huis in het geheel er beter uit te laten zien. Men is dan ook altijd graag bezig in de tuin, vooral wanneer het weer beter wordt en de zon weer tevoorschijn komt. Daardoor is het vaak rond de lente en zomer dat men de bloemetjes en planten buiten er weer mooi bij wil zetten. Om ervoor te zorgen dat deze goed kunnen groeien, is het ook noodzakelijk om een gezonde grond te hebben. Daar kan je op meerdere manieren zelf voor zorgen. Met een paar producten regel jij dat jouw grond vruchtbaar is en het gras prachtig kan groeien. 

 

Gras 

Graszaad is de perfecte optie wanneer je kwalitatief gras rondom het huis en in de tuin wil hebben. Met dit zaad kan je op een effectieve manier ervoor zorgen dat er prachtig gras uit de grond zal gaan groeien. Niet alleen ziet dit groen er mooi uit, maar ook is het erg gezond voor de grond. Hoewel je misschien zou denken dat er maar één soort gras is, is dat dus niet het geval. Graszaad is er dan ook in verschillende varianten te verkrijgen. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor speel en sport graszaad, dat wel tegen een stootje kan. Ook is sier graszaad dat de meest mooie groene kleuren in de grond zal laten tonen. Daarnaast is er schaduw graszaad. Zoals de naam het al weggeeft is dit zaad zeer geschikt om op plekken in de grond te groeien waar de zon niet vaak schijnt. 

 

En mest

Met organische meststof kan er ook op een fijne en gezonde manier voor de grond worden gezorgd. Door het gebruik van mest blijft een grond extra vruchtbaar. Alles wat er dan op die grond groeit zal op een snelle en goede manier groeien. Er zijn diverse soorten mest die elk hun speciale en effectieve voordelen hebben. Er is bijvoorbeeld de variant die lente meststof wordt genoemd. Deze mest is vooral bedoeld voor de lente, aangezien veel mensen dan beginnen met het zaaien en planten van de grond. Ook kan er gazon kalk op de grond geplaatst worden. Dit materiaal is vooral effectief wanneer de zuurtegraad van de grond te hoog is. De kalk zal ervoor zorgen dat de pH-waarde vervolgens stijgt en de zuurtegraad zal afnemen. Zo zal al het groen op de grond dus beter gaan groeien.