Maak je kantoor levendig met kantoorplanten

Heb je een eigen kantoor of werk je zelf fulltime op kantoor? Dan is het altijd slim om te kijken hoe je de werkomgeving (het kantoor in dit geval) kan verbeteren. Het is belangrijk dat de mensen die er zitten goed kunnen werken en zich kunnen concentreren. Hierbij is het belangrijk dat er voldoende zuurstof aanwezig is en dat de lucht in de ruimtes schoon is.

Waarom kantoorplanten?

We staan ​​er niet altijd bij stil, maar de lucht in de kantoorruimte is meestal erg ongezond. Computers, kopieerapparaten en printers stoten minuscule stofdeeltjes en andere stoffen uit die de lucht op kantoor ernstig vervuilen. Het gebruik van airconditioning en verwarming kan er ook voor zorgen dat de lucht droog is, wat soms schadelijke bijwerkingen kan veroorzaken, zoals droge ogen en keelpijn. Daarnaast is het in kantoorruimtes niet altijd mogelijk om ramen te openen of volledig te ventileren, waardoor medewerkers eigenlijk altijd dezelfde lucht inademen. Planten op kantoor kunnen de luchtkwaliteit verbeteren. Ze hebben een zuiverende werking. Planten nemen kooldioxide op en zetten dit om in zuurstof, waardoor de lucht schoner en aangenamer wordt en schadelijke stofdeeltjes worden geneutraliseerd. Kamerplanten kopen voor op kantoor is daarom erg belangrijk.

Vrolijk kantoor

Met kantoorplanten zorg je ook voor meer vrolijkheid. Je hebt vast een aantal van die hoekjes die een beetje saai zijn. Je kan dan kijken naar een grote kamerplant voor in de schaduw, zoals de Strelitzia Reginae. Dit zijn planten die niet persé veel zonlicht nodig hebben en goed kunnen overleven in donkere hoekjes.

Meer concentratie en creativiteit

Dankzij de aanwezigheid van planten op kantoor verbetert het niet alleen de creativiteit en productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat in een groene werkomgeving ook de concentratie van medewerkers zal toenemen. Dit is niet alleen fysiek te verklaren – planten zorgen voor gezondere lucht zodat je je beter kunt concentreren – maar ook psychisch. Een groene omgeving kan de geest tot rust brengen en zorgen voor een hogere concentratie. Dit is niet alleen fijn voor je medewerkers maar vooral ook voor het gehele bedrijf. Juist omdat je medewerkers meer concentratie hebben, vaak productiever zijn kan je altijd bedrijf meer aan. Dit betekent niet dat wanneer je kantoorplaten op kantoor zet dat men dan direct een aantal uur meer kan werken. Het is belangrijk om je medewerkers tevreden te stellen en in een prettige werkomgeving te plaatsen. Juist daardoor krijg je steeds meer medewerkers die jouw bedrijf wat gunnen en uiteindelijk zorgen dat je bedrijf gaat en blijft groeien.