Gebeten door een hond, wat nu?!

Honden zijn een van de meest populaire huisdieren in Nederland. Iedereen heeft wel een hond of kent wel iemand die een hond heeft. Over het algemeen zijn honden erg vriendelijke en sociale dieren. Honden kunnen goed getraind worden, zijn erg gehoorzaam en zijn beschermd voor het gezin. Toch zijn er ook honden die impulsief kunnen reageren en gewelddadig kunnen zijn. Vorige maand werd ik zelf aangevallen door een grote hond die in mijn buurt woont. Na het eten ben ik een stuk gaan wandelen met mijn vriendin. Wij zagen iemand die zijn hond aan het uitlaten was en diegene had een tennisbal bij zich. Mijn vriendin en ik vonden het wel leuk om even te kijken hoe snel die hond achter zijn tennisbal aan rende. Wij zijn beiden ook grote dierenliefhebbers en hebben vroeger een hond gehad toen wij allebei nog thuis woonden.

Niet in de bal, maar in mijn been

De man gooide de tennisbal, onbedoeld of bedoeld, richting mij en mijn vriendin. Door het hoge gras had de hond moeite met het vinden van de tennisbal. Uiteindelijk zag ik hem een paar meter van mij af liggen. Ik besloot om de bal richting de hond te trappen. Maar toen de hond zag dat ik richting zijn bal toe liep, sprintte hij op mij af. Voordat ik het wist en de bal wilde trappen, beet de hond in mijn voet. Ineens kreeg ik een hondenbeet en dacht ik wat moet ik nu doen? Ik voelde even een stekende pijn in mijn voet, maar gelukkig bleef de pijn niet aanhouden. Ik had stevige schoenen aan en dat zorgde ervoor dat de hondenbeet wel mee viel. Het was meer de schrik dat mijn vriendin en ik hadden.

Met een sisser afgelopen

Nadat de hond mij gebeten had, rende hij terug naar zijn baasje. De man had in eerste instantie nog niet in de gaten dat zijn hond mij gebeten had, omdat hij het niet heeft kunnen zien. Toen ik hem aansprak en uitlegde wat er was gebeurd, schrok hij wel even. Maar hij legde ook wel uit dat het niet de bedoeling was van de hond om mij kwaad te doen, maar dat hij erg gesteld is op zijn tennisbal. Daar kon ik mij ook in vinden, want hij heeft niet bewust in mijn voet gebeten. Toen ik mijn schoen uit deed, zag ik wel een paar tanden zitten, maar het was niet hevig aan het bloeden. Na de wandeling ben ik gaan douchen en ijs op mijn voet gedaan om een eventuele zwelling te voorkomen. De dag erna kreeg ik nog een taart van het baasje van de hond gepaard met een excuus. Dat deed mij heel erg goed en gelukkig had ik vrijwel tot geen last meer van mijn voet.

Related Stories

Meer artikelen

Je eigen helderziende blik oefenen

Lange tijd had ik het gevoel dat er iets was dat mij iets wilde...

Moco Museum featuring Tracey Emin

As you may know Moco Museum is dedicated to modern art, street art and...

De aanschaf van je eerste huis

Wanneer je klaar bent met je studie en als starter aan een carrière begonnen...

Genieten van de tuin deze zomer

Aangezien deze zomer veel mensen niet op vakantie gaan is en er nog altijd...

Vakantie in corona tijd

Toen in maart de coronacrisis zijn plaats in de maatschappij vestigde, verwachtten de meesten...

Verschillende soorten vloeren voor in huis

Het kiezen van een vloer voor in je huis is geen makkelijke keuze. Het...

Categorieën

Comments