Ontspannende momentjes in de stad

Nu we met het hele land in quarantaine zitten blijft er niet veel meer over dan de weekenden rustig op de bank doorbrengen met je gezin, partner, andere huisgenoten of huisdier. Of toch niet? Het wordt aangeraden om zo veel mogelijk thuis te blijven en ik wil graag benadrukken dit vooral ook te blijven doen! Toch wordt het toegestaan om in je eentje erop uit te trekken, een rondje te fietsen of andere activiteiten te ondernemen. Maar wat zijn nou leuke dingen om in je eentje te doen? Lees in dit blog een paar leuke ideeën!

Ga een stukje wandelen door de stad

Na een hele dag binnen te hebben gezeten kan je best het gevoel krijgen dat je even naar buiten moet om jouw gedachten weer op de rit te krijgen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen en één daarvan is een stukje wandelen door de stad.

Amsterdam is behoorlijk groot en heeft tal van leuke wijkjes waar jij waarschijnlijk nog nooit hebt gelopen. Pak de fiets en ga ergens heen waar je nog niet eerder bent geweest om deze plek te voet te verkennen! Je hoeft hier geen echte wandelschoenen voor aan te doen natuurlijk, maar een paar instappers heren zal volstaan. Wel kan ik je aanbevelen om inlegzolen heren te gebruiken als je snel last krijgt van je gewrichten! Hierdoor bespaar jij jezelf veel leed en doktersbezoeken op latere leeftijd, en dat is nooit mis.

Fiets je rot

Over een stukje fietsen gesproken: dit is ook een hele goede uitlaatklep om weer tot jezelf te komen na te lang binnen zitten. Bij veel mensen heeft simpelweg een rondje fietsen al kalmerende eigenschappen. Maak een ommetje naar het Amsterdamse bos en bekijk daar hoe de diertjes gevoed worden in de geitenboerderij.

Support your locals

Ondanks het feit dat alle horecagelegenheden gesloten zijn voor gasten, is het op veel plekken wel mogelijk om eten of drinken voor to go te bestellen. Omdat veel van deze ondernemers het zwaar hebben in deze tijden heb ik besloten om dit toch ook nog even aan te kaarten.

Maak terwijl je aan het wandelen of aan het fietsen bent door de stad eens een pauze bij een klein koffietentje ergens op de hoek van de Wibautstraat of op een willekeurige plek in de Pijp. Op deze manier kom jij ook aan je verse koffie of thee én help jij lokale ondernemers met het in stand houden van hun business. Win win dus!