Geïnspireerd door Italië

Je gelooft het bijna niet, maar het komt nog wel eens voor dat ik mijn knusse huisje in het centrum van onze hoofdstad verruil voor een andere omgeving. Wanneer ik een vakantie plan wil ik natuurlijk wel naar een plek toe die mij doet denken aan mijn thuishaven: Amsterdam. Lees in dit blog hoe mijn leven werd beïnvloedt door mijn laatste vakantie naar Italië!

Vakantie voorbereiden

Zoals al genoemd in de introductie hecht ik (net zoals veel andere Nederlanders overigens) veel waarde aan een paar punten op vakantie die mij doen denken aan thuis. Denk hierbij aan gezelligheid op straat, een goed gelegen appartement of hotel, noem maar op.

Omdat ik deze reis niet zelf had geboekt, was het voor mij nog al spannend waar de reis me naartoe zou leiden. Na lang doorvragen ben ik er dan eindelijk 3 dagen voordat we op vakantie gingen achter gekomen waar we naartoe gingen. Nu kunnen de voorbereidingen beginnen!

Wat heb je nodig voor een vakantie naar Florence? In elk geval veel korte broeken, aangezien mijn vakantie midden in juli zou plaatsvinden. En natuurlijk ook genoeg leuke en vrolijk gekleurde shirts. Maar waar waren al mijn polo’s gebleven? Ik kan toch niet op vakantie zonder polo? Ik ben even snel naar Babista gesurft omdat ik weet dat je daar echt een mooie polo heren kopen kan.

Tas gepakt, daar gaan we dan!

Eenmaal goed voorbereid konden we dan eindelijk op pad: echt naar Florence! Zoals jullie misschien wel weten is Florence naast Milaan een van de grootste toonaangevende plekken op het gebied van mode. Dit maakt het onmogelijk voor mij om niet beïnvloed te raken door de plaatselijke bevolking als het gaat over kleding.

De reis naar Italië was echt geweldig. We ontmoetten heerlijke mensen in het vliegtuig en na een leuke kennismaking hebben wij besloten om tijdens de vakantie wat vaker met elkaar op te trekken.

Ons appartement was gelegen in een geweldig gezellige buurt, het deed me een beetje denken aan de Pijp! Overal leuke terrasjes die vol zaten met mensen en straat muzikanten. En om de hoek? Het hoofd pizza van Florence. Wat wil je nog meer!

Als we de deur uit liepen was je gelijk in het centrum van de stad. Hier kon je rusten in een park en lekker mensen kijken. Wat hebben we dat veel gedaan! Het viel me op dat bijna iedere man wel een bodywarmer droeg. Ik dacht dat deze ontzettend passé waren, maar niets bleek minder waar. Na de etalages van een paar modehuizen te hebben begluurd bleek dat de bodywarmer heren weer helemaal hot was. Ik heb er zelf ook direct een aangeschaft. Zo zie je maar weer, hoe beïnvloedbaar ik ben voor mooie dingen.