Fles champagne bedrukken is een prima en origineel relatiegeschenk

Zoek je een tof, grappig en origineel cadeau? Waarom zou je geen fles champagne bedrukken? Maar let op: het gaat natuurlijk niet om het bedrukken van de champagne zelf. Dat gaat lastig. We hebben het hier over het bedrukken van het label op de champagnefles. Zo’n bedrukte fles kan je weggeven als een origineel relatiegeschenk, maar het is net zo goed leuk om aan een goede vriend(in) te geven voor zijn of haar verjaardag, als een cadeautje voor een vertrekkende werknemer, of gewoon voor jezelf. 

Doe origineel

Weer aankomen met een bos bloemen, een doosje chocolaatjes of een kaartje begint een beetje saai te worden. Natuurlijk, de attentie zal iedereen kunnen waarderen, maar het getuigt van weinig originaliteit. En wil jij zo de boeken in gaan? Nee toch? Maar heb je geen idee wat wel een origineel relatiegeschenk is? Wij hebben wel een idee: een fles champagne bedrukken. Door je eigen etiket te ontwerpen en op de fles te laten plakken heb je in een handomdraai een super origineel cadeau. Of je houdt de fles natuurlijk lekker zelf, want een glas goede champagne mag je wat ons betreft het hele jaar door drinken.

Hoe werkt het om een fles champagne te bedrukken?

Moet je een grafisch ontwerper zijn om een label voor een champagnefles te ontwerpen? Nee! Iedereen kan het. Er zijn verschillende bedrijven die dit voor je kunnen doen. Het enige dat jij vaak hoeft te doen, is het kiezen van een kleur, of je een mat of glanzend etiket wil, eventueel je logo doorsturen en de tekst. Dat is alles. De drukker doet vervolgens de rest en stuurt je de etiketten gewoon thuis op. Makkelijk! Je hoeft er de deur niet voor uit. Vaak is het bij dit soort bedrijven ook mogelijk om andere flessen te bedrukken – bijvoorbeeld bierflesjes of olijfolieflessen – dus vraag naar de mogelijkheden.

Hoeveel moet je er bestellen?

“Maar hoeveel van die champagneflesetiketten moet ik dan bestellen? Loopt dat aantal dan gelijk in de honderden? Zoveel heb ik er niet nodig!” Dit zijn slechts een aantal vragen die je kunt hebben als je besluit labels te laten maken. Maar wees gerust: bij de meeste bedrijven kan je ze per stuk bestellen. Soms is het zelfs mogelijk om een full body 360 graden sleeve te ontwerpen! Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een iets bescheidener los etiket. Aan jou de keuze. Dus of je de fles nu weggeeft aan een relatie of lekker zelf houdt, je krijgt altijd een unieke fles met heerlijke champagne.