Opzoek naar een nieuw rolgordijn of jaloezie?

Wil je wat meer privacy creëren in je woonkamer? Dan is het handig om te kijken naar raambekleding zoals een rolgordijn of een houten jaloezie. Er zijn een hoop soorten raambekleding, op deze pagina lees je meer over de types rolgordijn en jaloezie.

Witte rolgordijnen

Wanneer je op zoek bent naar een simpele raambekleding die zorgt voor een rustige sfeer, dan is een rol gordijn wit wellicht de beste optie voor jou. Er is een groot aanbod aan witte rolgordijnen. Wit komt namelijk voor in diverse tinten. Denk bijvoorbeeld aan gebroken wit en mat wit. Witte rolgordijnen zijn beschikbaar voor diverse soorten ramen: standaardramen en draai-kiepramen. Daarnaast is het monteren van rolgordijnen super gemakkelijk, ze zijn namelijk ook te monteren zonder boren. Witte rolgordijnen passen vrijwel in elk interieur en zijn enorm tijdloos, de kleur is gemakkelijk te combineren met andere kleuren en het witte rolgordijn kan voor een hoop rust zorgen. Naast dat een wit rolgordijn goed in elk interieur past, zorgt het ook dat het de warmte weerkaatst waardoor het minder snel warm in de ruimte wordt. Rolgordijnen komen in diverse maten, maar ook kunnen ze op maat gemaakt worden zodat het past bij elk raam.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een rolgordijn?

Naast de maat van het rolgordijn is het ook belangrijk dat je bepaald wat voor soort transparantie je wilt hebben. Zo zijn er volledig verduisterende, licht doorlatende en transparante gordijnen. Tot slot heb je ook verschillende eigenschappen en materialen waar je voor kan kiezen. Bij  witte rolgordijnen heb je keuze uit de materialen katoen, polyester, PVC en gerecycled PET.

Houten jaloezieën

Ben je toch op zoek naar wat steviger gordijn? Dan is een houten jaloezie misschien een betere optie. Een voordeel van een houten jaloezie is dat je gemakkelijk de hoeveelheid licht kunt regelen. Jaloezieën hebben meestal een tuimel- en op trekkoord zodat je gemakkelijk kan bepalen hoe je het licht naar binnen wilt laten komen. Wanneer je helemaal geen licht naar binnen wilt hebben of gewoon privacy kan je de jaloezie ook geheel dicht doen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een houten jaloezie?

Bij het aanschaffen van jaloezieën is het goed om te weten dat jaloezieën helaas slecht tegen vocht kunnen. De jaloezie kan namelijk krom trekken door teveel water. Het is daarom af te raden om een jaloezie te plaatsen in je badkamer. Ook bij jaloezieën zijn er vele opties in diverse kleuren en kan je kiezen voor houten jaloezie op maat