3 redenen om zangles te nemen

Iedereen zou goed kunnen willen zingen. We neuriën immers allemaal weleens een liedje tijdens het koken, zingen luidkeels mee met de radio of geven een spectaculair optreden in de douche. Toch vinden veel mensen het té spannend om zangles te gaan volgen. Want laten we eerlijk zijn, in je eentje meezingen met de radio is heel wat anders dan zingen voor een publiek. Maar vergeet niet dat de leraar er juist is om je te helpen. De professionele leraren van The Amsterdam Vocal Company kunnen je bijvoorbeeld helpen om die valse noten te herkennen én te verbeteren. Daarnaast is zangles niet alleen goed voor het ontwikkelen van je stem. In dit artikel lees je nog drie andere redenen om zangles te nemen.

Zingen zorgt voor een goed humeur

Wist je dat zingen een zeer positieve werking heeft op zowel je lichaam als je geest? Het is wetenschappelijk bewezen dat zingen ons vrolijker maakt, en kan helpen om stress te verminderen. Dit komt door de dopamine en endorfine die vrijkomen in je lichaam wanneer je begint te zingen. Deze stofjes activeren een deel van ons brein, waardoor we ons direct veel vrolijker voelen. Een zangles kan er dus letterlijk voor zorgen dat je humeur verbetert. Heb je net een zangles in Amsterdam gehad? Dan loop je daarna fluitend langs de grachten.

Het uitten van onze gevoelens

We horen bekende zangers en zangeressen altijd praten over het uitten van gevoelens in hun muziek. Zij delen hun emoties en gevoelens door middel van het schrijven en zingen van liedjes. Gelukkig hoef je niet persé je eigen muziek te schrijven, om je emoties te kunnen uitten. Door liedjes te zingen die goed bij jou passen, zul je merken dat je jouw emoties sneller kunt loslaten. Ben je bijvoorbeeld boos? Kies dan voor een krachtig rock 'n roll liedje, waarbij je helemaal los kunt gaan. Dit zorgt ervoor dat je onder andere minder stress ervaart. Je zou zangles dus ook kunnen zien als een soort vrolijke therapiesessie.

Het vergroten van je zelfvertrouwen

In het begin vindt iedereen het een beetje eng om zangles te nemen. Dat is normaal, en helemaal niet raar. De leraar weet hoe eng een eerste zangles kan zijn, en zal je daarom rustig begeleiden. Je zult snel genoeg merken dat je steeds vrijer wordt, en steeds meer durft. Het nemen van zanglessen, zal je zelfvertrouwen doen vergroten. Voor je het weet sta je niet langer in een leeg klaslokaal, maar op het grote podium te stralen!