Een pakket versturen waar let je op?

Het aantal pakketten wat we versturen neemt steeds meer toe. Vooral de eCommerce wereld levert een belangrijke bijdrage aan deze stijging. Of beter gezegd uiteindelijk leveren de consumenten de belangrijkste bijdrage. Want die gaan steeds vaker hun producten online bestellen. Dus kritisch kijken hoe je een pakket versturen organiseert is zeker de moeite waard. Daarbij komt ook nog eens een keer dat sinds de corona crisis er een nog grotere behoefte is om onze zaken online te bestellen in plaats van naar de winkel zelf gaan. Als eCommerce bedrijf is het selecteren van de partij die dit voor je verzorgt een belangrijke. Lees daarom snel verder in dit blog.

Waar let ik op bij een pakket versturen

Als je pakketten wil versturen zijn een aantal elementen belangrijk om te doen. Allereerst is het tarief een belangrijk element. Wat kleine besparingen op een pakket kan een behoorlijke kostenbesparing betekenen als je veel pakketten per maand moet versturen. Inmiddels zie je ook dat er best veel aanbiedders zijn waar je het versturen van je pakketten uit handen kan geven.Inmiddels zie je ook dat daardoor de prijzen aantrekkelijker worden. En zeker als je behoorlijk wat pakketten verstuurd wordt je interessant voor deze aanbieders en kunnen ze goede prijzen bieden door de hoeveelheid. Naast dit is het uiteraard ook belangrijk om te kijken of een partij je goed kan bedienen op basis van wat je wil versturen. Stuur je waardevolle zaken bijvoorbeeld en ook internationaal dan komen daar andere zaken bij kijken. Bijvoorbeeld het verzekeren of een ander soort track en trace. Daarnaast kan service ook een belangrijke rol spelen worden de pakketten bij je opgehaald of moet je ze afgeven.

Snel een pakket versturen

Klanteisen op het gebied van snel ontvangen van hetgeen besteld is worden steeds groter. Vandaag besteld morgen in huis is niet meer goed genoeg tegenwoordig. Bol.com was al één van de eerstedie op dezelfde dag konden bezorgen als er voor 12 uur besteld werd. Het zal niet lang meer duren of dit is iets wat we gewoon gaan vinden en dus gaan verwachten van eCommerce bedrijven. Als je een partij selecteert die je pakketten gaat versturen is dat dus ook een belangrijk element. Hoe zijn ze logistiek georganiseerd en hoe snel kunnen ze dus het pakket op de eindbestemming krijgen.