Op naar Amsterdam: Te doen in Amsterdam!

Ben je van plan een dagje Amsterdam te gaan binnenkort (zodra het weer mag)? Dan hebben wij alvast een aantal leuke uitjes/bezienswaardigheden voor je opgeschreven. Zo mis je niets van een dagje Amsterdam, en kan je optimaal genieten.

Bezoek de mooiste plekken in Amsterdam

Wij hebben voor jou de leukste Amsterdamse plekken verzameld. We beginnen bij het wel bekende Amsterdam Centraal. Vaak loop je er snel doorheen of loop je vanuit het station direct door naar de stad of de metro/tram. Maar het station van Amsterdam is een prachtige plek om even wat tijd te besteden. Een groot deel van het station is vrij nieuw (zoals de IJ-hal en IJ-passage. Daarnaast is het de moeite waard om is van buiten te kijken naar het station. Het is een prachtig gebouw.

Je loop vanaf het station natuurlijk makkelijk richting de Dam. Wanneer je niet makkelijk te been bent dan kan je ook de tram nemen.

Bezoek de Dam, en alles daar omheen

Als je vanaf het station naar de Dam loopt dan ben je niet langer dan 10 minuutjes bezig. Tenzij je links en rechts even een kijkje neemt. Bijvoorbeeld net voor (of eigenlijk zo’n beetje op) de Dam vind je de Bijenkorf in een prachtig gebouw. Bekijk (wanneer mogelijk) dit gebouw ik ’s avonds. Het gebouw is vaak prachtig verlicht. Nog voor de Bijenkorf vind je de Beurs van Berlage. De Beurs van Berlage bevindt zich in een mooi historisch gebouw en je kan er goed lunchen en dineren!

Op de Dam zelf vind je het Koninklijk Paleis. Een prachtig paleis dat centraal staat op de Dam. Bewonder het gebouw en loop er is omheen! Vanaf de Dam loop je direct de Kalverstraat in, een van de bekendste winkelstraten van Amsterdam.

Plan je eigen route of loop een stadswandeling

Tegenwoordig kan je gemakkelijk je eigen route maken door Amsterdam heen. Je kan ook vooraf gemaakte stadswandelingen volgen die veelal op internet te vinden zijn. Deze wandelingen brengen je bij de mooiste plekken in Amsterdam. Vaak kan je ook kiezen wat voor soort hotspots je wilt zien. Zo kan je zelfs natuurwandelingen door Amsterdam maken.

Nog een paar tips van ons

Bezoek het vondelpark, het ligt net buiten het centrum maar is heel gemakkelijk te bereiken. Bezoek daarnaast de Heineken Experience wanneer je dol bent op bier en kom erachter hoe bier gebrouwen wordt. Daarnaast onze laatste en misschien wel avontuurlijkste tip: Ga op pad en loop zonder plan door Amsterdam. Ga zijstraatjes in en kom op plekken die je niet vaak zal tegenkomen als je alleen de hotspots bezoekt!