Een klic-melding simpel online regelen

Het zal bij bouwers en klussers vaak voor gaan komen dat je machinaal in de grond moet graven. Dat kan bij diverse klussen verschillende redenen hebben. Soms zal je bijvoorbeeld moeten graven om iets in de grond te kunnen plaatsen tijdens een project. Ook kan het mogelijk zijn dat je voor een klus in een voortuin een blijvend gat wilt graven voor bijvoorbeeld een vijver. Uiteindelijk maakt het niet eens heel veel uit wat de reden van het machinale graven is. Het is echter wel erg belangrijk dat het graven op de juiste manier uitgevoerd zal worden. Als klusser weet je vaak wel hoe het graven van het gat met een machine in z’n werk zal gaan. Toch is dat niet het enige wat geregeld zal moeten worden tijdens jouw project. Je moet het graven namelijk ook nog even gaan aanvragen, voordat je illegaal een gat aan het graven bent. 

Klic aanvragen

Het aanvragen en eigenlijk dus het toestemming vragen om machinaal een gat te mogen graven wordt een klic genoemd. De klic melding aanvragen zal er dan ook voor gaan zorgen dat jij op een legale wijze een gat kan gaan graven tijdens het project. Hiervoor zal jij je niet te hoeven registreren, maar je zal er wel altijd voor moeten zorgen dat je een aanvraag hebt geregeld om met een machine in de grond te mogen graven. Bij een machine kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een graafmachine. De klic aanvragen kan gelukkig simpel en relatief snel online worden gedaan. Je zal dus niet veel papierwerk hoeven in te vullen bij het aanvragen van de klic. Toch is het wel erg belangrijk dat je de aanvraag doet, want wanneer er gecontroleerd wordt tijdens het project en er is geen aanvraag gedaan zal je in de problemen zitten. 

Proces 

Bij het aanvragen van de klic zal je wat kleine details moeten invullen over het graven. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat iedereen die machinaal gaat graven een aanvraag volgens het klic systeem zal moeten doen. Het is dus niet zo dat alleen klussers of bedrijven deze aanvraag moeten doen. Als jij als particulier machinaal gaat graven is het dus ook belangrijk om een klic aanvraag te doen. Bovendien moet je de melding tijdens het graven altijd digitaal kunnen laten zien. Dat is momenteel vastgelegd in de regels, waardoor het belangrijk is om daar goed op te letten. Zorg dus dat er altijd een mobiel, laptop of tablet aanwezig is waarop de klic getoond kan worden. De klic melding kosten zal je dan ook vanzelf zien.