Veiligheid voor alles

Een gids voor veilig vrijen is essentieel om de verspreiding van SOA's te voorkomen. De volgende tips zorgen voor jouw veiligheid en die van je partner. Volg deze tips op en je zult een aangenamere ervaring hebben met je minnaar. Zorg er ook voor dat je je handen goed wast voordat je iemands geslachtsdelen aanraakt. Of je nu in je eigen huis bent of in een hotel, het is belangrijk om eerst je handen te wassen voordat je iemands lichaam aanraakt, inclusief de mond en ogen. Wilt u meer leren over hoe u veilig seks kan hebben? Lees dan deze blog! 

Breek barrieres 

Praten over seks kan ongemakkelijk zijn, maar het is van vitaal belang om uw seksuele voorkeuren en gedragingen met uw partner te bespreken voor uw eerste ontmoeting. Een uitgebreid gesprek over uw seksuele geschiedenis kan u helpen spijtige beslissingen te vermijden. Of je nu een condoom gebruikt of niet, met een proactieve aanpak bescherm je jezelf en je partner al een heel eind. Als je een eerste afspraakje hebt, begin dan voor de ontmoeting een gesprek over je gewoonten en voorkeuren.

 

Praat over je seksuele geschiedenis. Vertel je partner over je huidige gezondheidstoestand en eventuele recente drugs die je hebt gebruikt. Zo weet hij of zij hoe hij of zij zich het beste kan beschermen tegen soa's. Je moet ook duidelijk zijn over de plaats van je penis. Als je bang bent dat je drager bent van een soa, bespreek dit dan met je partner. Als je al eerder soa's hebt gehad, kun je overwegen condooms te gebruiken. Een condoom is een effectieve barrière rond je penis die het risico op zwangerschap en soa's verkleint.

Condooms gebruiken

Een condoom gebruiken is niet alleen het juiste om te doen. Het geeft je meer vrijheid dan condooms gebruiken. Als je infectie wilt voorkomen, moet je een condoom gebruiken. Bovendien, als je een seksverleden hebt, kun je dat met je partner bespreken. Dit zal helpen voorkomen dat u een ziekte verspreidt naar uw partner. Een gids voor veilig vrijen zal u helpen het risico op het oplopen van ziekten te vermijden. Tegenwoordig kan je zelfs condooms bestellen zodat u niet meer dat ongemakkelijke loopje naar de winkel hoeft te doen voor durex condooms

 

Hoewel het niet nodig is condooms te gebruiken, kan het gebruik ervan u helpen ongewenste soa's te voorkomen. Door een anticonceptiepil te nemen kunt u een zwangerschap tot 85% voorkomen. Als je nog nooit een anticonceptiepil hebt geslikt, kun je een seksueel actieve partner overwegen. Een seksueel actieve vrouw moet zich veilig en zeker voelen in haar lichaam en haar vertrouwen. Tijdens de eerste paar afspraakjes moet een man altijd vergezeld worden door een vrouw, die niet alleen op de hoogte is van haar verleden, maar ook van haar seksuele geschiedenis.

Overige tips

Een andere tip voor veiliger seks is om u regelmatig te laten screenen op SOA's. In de meeste gevallen vertonen mensen met SOA's geen symptomen en kunnen ze de infectie gemakkelijk op hun partner overdragen. Daarom is het belangrijk om je te laten testen voordat je seks hebt. Door je partner gezond te houden, kun je beter communiceren met je geliefde en een gezonde relatie onderhouden. Je zult gelukkiger zijn en meer succes hebben als je zelfverzekerd bent in je seksuele activiteit.

 

Een andere voorzorgsmaatregel is het vermijden van het delen van seksuele vloeistoffen met je partner. Door een barrière te gebruiken, kun je de kans op SOA-overdracht voorkomen. Je kunt ook proberen te droogneuken of te masturberen. Deze worden allebei beschouwd als risicovrije seks methoden. Je kunt deze tips altijd proberen en gebruiken om je partner gezond te houden. Maar onthoud, de beste manier om veilig te blijven is om condooms te gebruiken als je seks hebt.