Onderwijs assessment voor jouw organisatie

Onderwijs assessment is speciaal opgesteld voor functies in het onderwijs. Het richt zich namelijk op competenties en capaciteiten die van belang zijn in het onderwijs. Het is mogelijk om onderwijs assessment te gebruiken voor verschillende functies in het onderwijs, en daarom is onderwijs assesment heel breed. Het maakt niet uit over welke functie het gaat, een leraar, een teamleider of een directeur. Onderwijs assessment kan jou en je organisatie met alle functies helpen in het onderwijs, als dit nodig is. Maar wat is eigenlijk het doel van onderwijs assessment en wat is precies ontwikkelassessment? Dat lees je hieronder.

Het doel van onderwijs assesment

Het doel van onderwijs assessment verschilt, want dit ligt eraan waarom en voor welke functie je dit nodig hebt. Nadat jij als organisatie hebt aangegeven interesse te hebben in onderwijs assessment, gaat het bedrijf dat hierin gespecialiseerd is bekijken wat je vraag precies is en hoe ze het doel kunnen bereiken. Dit doen ze door te bekijken op wat voor niveau de desbetreffende kandidaat werkt, welke capaciteiten de kandidaat heeft en of de kandidaat bij de functie en bij de organisatie past. Door het bedrijf dit te laten onderzoeken, verlies je geen tijd aan het aannemen van de verkeerde persoon die uiteindelijk toch niet bij je organisatie past. Dit kan natuurlijk soms lastig zijn om te bepalen en daarom is assesment de uitkomt. En wat is dan ontwikkelassessment?

Ontwikkelassesment, haal het beste uit een medewerker

Ontwikkelassessment wordt gebruikt als je een beter beeld wil krijgen tijdens het maken van loopbaankeuzes. Door ontwikkelassessment in te schakelen, bekijkt het bedrijf de talenten en de valkuilen van de desbetreffende kandidaat. Ook wordt er gekeken in hoeverre er ruimte is voor groei en ontwikkeling. Uiteraard wordt er tijdens dit onderzoek ook weer rekening gehouden met de precieze vraag van de organisatie die gebruik wil maken van ontwikkelassessment. Dit verschilt natuurlijk per functie en per organisatie. Er wordt altijd een andere vraag gesteld waar een bepaalde doelstelling bij hoort. En wat is dan vaak het doel van ontwikkelassessment? Dit wordt uitgevoerd als er gekeken moet worden naar de mogelijkheden van de kandidaat. Er wordt eigenlijk een breed onderzoek uitgevoerd, waarna het bedrijf een rapport opstelt. Er wordt dan een advies gegeven over de desbetreffende kandidaat, waardoor het bedrijf de mogelijkheid heeft om het beste uit de medewerkers te halen. Zowel voor de organisatie als voor de kandidaat is ontwikkelassessment positief, omdat de medewerkers dan zien dat de organisatie het belangrijk vindt dat de medewerkers blijven ontwikkelen!