Jouw sportsessie naar het volgende niveau

Als mens hebben we iedere dag voldoende beweging nodig. Dat zorgt ervoor dat we lekker soepel blijven en het zorgt over het algemeen ook voor een betere gemoedstoestand. Wandelen, kan al een goede invulling van deze beweging zijn. Maar je kan je sportsessie in de sportschool ook naar een hoger niveau tillen, door behulp van deze tips bijvoorbeeld. Lees je mee?

Kracht, cardio en HIIT

Over het algemeen kun je het sporten indelen in twee categorieën: dit zijn de categorie cardio en kracht. Of te wel hoe sterk je bent en hoeveel uithoudingsvermogen je hebt. Je doet er goed aan om deze twee soorten categorieën goed te verdelen in je sportroutine. Wissel het af en toe af met een HIIT-sportsessie (High Intensity Interval Training). Daarbij combineer je deze twee in een korte maar hele krachtige training op een hoog tempo.

Samen met een professional

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen als je net start met sporten of heb je het idee dat je een beetje vastloopt? Dan kan je ook in gesprek gaan met een personal trainer. Hiermee bespreek je jouw wensen en verwachtingen en hij of zij kijkt dan naar een training(schema) dat bij jouw en deze doelen past. Zo kan jij weer verder en zie je straks weer verbeteringen in de spiegel.

Pre en Post workout

Wil je jouw workout ook nog een extra boost geven? Dan kan dat door een pre-of post-workout in te nemen. dit zijn poeders die je door een shake kan doen. Een pre workoit shake zorgt ervoor dat jij meer energie hebt tijdens je training en hierdoor kan je net een stapje verdergaan. Met een postworkout zorg je ervoor dat je na de training een extra boost krijgt als het gaat om herstel, hierdoor kun je sneller weer door en dus komt het je trainingen in het geheel ten goede!

Extra helpers

Maar vergeet ook niet dat er nog meer dingen zijn die je, naast een goed gebalanceerde voeding, tot je kan nemen. extra supplementen die niet schadelijk zijn zoals bijvoorbeeld Creatine Monohydrate. Vaak moet je voor jezelf even uitvinden wat voor jou werkt. Dat kan namelijk heel anders zijn dan wat voor jouw buurman werkt. Op de website van Houseofnutrition.nl vindt je een heel breed assortiment aan dit soort extraatjes die jouw traning een echte boost kunnen geven. Mischien leuk om eens wat uit te proberen en te kijken wat het doet.