De basis voor elk kantoor

Doordat velen van ons even anders aan de bak moesten dan normaal, hebben we massaal een herontdekte waardering voor werken op kantoor. Ineens blijkt die kantoorjungle toch helemaal niet zo erg. Uiteraard blijven bepaalde zaken hetzelfde. Zo is de koffie nog steeds niet te drinken en is het werk tot bepaalde hoogte ook nog stressvol. Ga jij binnenkort voor bijvoorbeeld één dag in de week weer naar kantoor? Controleer dan gelijk of de basis in orde is! In deze blogpost krijg je wat handige tips om alle zaken direct op orde te krijgen. Dus lees gerust verder!

Planning voor het personeel

Gaan jullie met een rooster werken? Of moet je voor je werk juist de personeelsplanning maken? Dan is het belangrijk dat deze op en top in orde is. Zeker nu is een bijna perfecte personeelsplanning cruciaal voor een soepel verloop van zaken. Dus doe al die losse papiertjes weg. Voortaan hoef je ook geen WhatsApp gesprekken te bewaren, omdat iemand zijn beschikbaarheid door appt. Nee, goede personeelsplanning software is echt een must have basic voor elk kantoor dat regelmatig roosters maakt. Hebben jullie dit nog niet op orde? Dan is nu een mooi moment om dit te regelen!

Alles in lijn met de maatregelen

Daarnaast moet de werkomgeving geheel in lijn zijn met de maatregelen. Denk hierbij aan de regels voor een veilige werkomgeving. Tegenwoordig zijn daar de COVID-19 maatregelen bijgekomen. Dus controleer goed of jullie kantoor daar ook aan voldoet. Kan iedereen netjes om 1,5 meter afstand zitten? Is het misschien fijn als er wat meer plekken zijn om de handen te wassen of op z’n minst te desinfecteren? Maak bijvoorbeeld even de inventarisatie op van alle belangrijke voorraden en controleer direct of deze ook veilig en stabiel opgeslagen staan. Hebben jullie bijvoorbeeld gevaarlijke vloeistoffen in de opslag? Dan moet het op een matchende lekbak staan.

Ongestoord videocallen

Uiteraard zullen een hoop meetings nog steeds via de telefoon of videocall verlopen. Het is dan ook belangrijk dat er op kantoor ruimte is om ongestoord zo’n videocall te voeren. Is de internetverbinding bijvoorbeeld wel goed genoeg zodat het beeld en de audio niet vast zal lopen? Daarnaast is het ook wel fijn als de ruimte waarin gebeld wordt redelijk stil is. Ook al zit je nu misschien maar met 4 man op kantoor in plaats van 12, het is nog steeds niet prettig om achter je bureau met anderen in dezelfde ruimte een videocall te voeren.