We bouwen aan de tuin

Voor sommige mensen is het heel gewoon maar een tuin is een bijzonder iets als je dat hebt. Er zijn genoeg huishoudens die het met een balkonnetje, of misschien dat nog niet eens, moeten doen. Misschien is dat een motivatie om eindelijk eens iets met die tuin te doen. Het is in feite een extra kamer dat bij het huis komt, een soort verlenging. In deze blog geef ik je tips. Lees je mee?

Een huiskamer in de tuin

Want een extra kamer, die laten we toch niet helemaal verslonzen en overwoekeren? Nee, daar willen we in leven. Zeker als het een kamer is die buiten is want daar kan je een hele hoop mee doen. Zo kan je de kamer tot woonkamer omtoveren, maar dan voor buiten. Met een overkapping tegen het Hollandse weer en een relaxte lounge set zit jij straks in ieder seizoen lekker buiten. Neem een dekentje mee tegen de kou en warm de chocolademelk maar vast op. Heb je meteen een frisse neus. Wellicht wil jij wel een vuurkorf toevoegen aan jouw buitenkamer, hartstikke gezellig!

Een extra huisje erbij

Je kan er ook een ruimte in een ruimte van maken. Wat ik daarmee bedoel? Nou, een schuurtje voor de opslag van gereedschap of bijvoorbeeld de fietsen is nooit weg. Misschien heb je nog geen schuur of is die van jou zijn beste tijd wel voorbij, dan is het nu het moment om een exemplaar te plaatsen. Laat dit een teken zijn. Je kan een mooie houten schuur kopen en hem zo laten of de kwasten tevoorschijn halen en hem in een mooie kleur schilderen, diezelfde kwasten kan je daarna weer kwijt in de schuur.

Verleng de tuin

Als je aan het water woont, is het zonde om daar geen gebruik van te maken wat de tuin betreft. Een kleine steiger aanleggen voor een bootje in de zomer, is natuurlijk een must op zo’n locatie. Kies in dit geval voor goed steigerhout, de naam verraadt al een beetje dat het hier vaak voor gebruikt wordt. Dat komt omdat het hout weerstand biedt tegen de elementen en redelijk buigzaam is. Door deze eigenschappen gaat het heel lang mee!

Voeg iets extra’s toe

Een tuin heeft ook iets persoonlijks nodig. Wellicht is er ruimte voor een trampoline voor de kinderen of wil jij een klein fonteintje plaatsen voor de esthetiek van de tuin. Maak het met deze extra’s een unieke tuin waar jij maar wat graag in te vinden bent. Succes gegarandeerd!