Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een printer?

Vrijwel elk bedrijf heeft een printer nodig om belangrijke bestanden te kunnen printen. Dit zijn meestal belangrijke stukken voor de boekhouding en administratie zoals facturen. Als je een printer wilt kopen voor je bedrijf is het belangrijk dat je rekening houd met verschillende punten. Je wilt namelijk een printer kopen die geschikt is voor je bedrijf en er natuurlijk zo weinig geld aan kwijt zijn. Printen is namelijk duur en er zijn altijd mogelijkheden om te besparen op inkt, printpapier en de printer zelf. 

 

Kies de juiste printer

Het is van groot belang dat je een printer kiest die bij jouw organisatie of bedrijf past. Er zijn namelijk talloze merken en modellen verkrijgbaar. Veel ondernemers vinden het daarom moeilijk om te bepalen welke printer het beste bij de onderneming of organisatie past. Als je een bedrijf hebt met veel werknemers dan is het verstandig om een grote printer aan te schaffen zodat er op een hoge snelheid geprint kan worden. Een voordeel van een grote printer is dat er heel wat pakken A4 formaat papier in passen en er ook ruimte is voor veel meer inkt dan een standaard inkjet printer. Je bespaart hierdoor automatisch kosten omdat je inkt en papier in een grotere oplage aankoopt. Als je een ZZP’er bent, dan heb je eigenlijk wel genoeg aan een standaard printer zoals een goedkope Canon printer. Je hoeft namelijk niet vaak te printen en dan hoef je natuurlijk geen snellere en duurdere printer aan te schaffen. Het is wel altijd belangrijk dat je de juiste cartridges aanschaft omdat deze niet universeel zijn. Voor een Canon printer schaf je dus enkel Canon cartridges aan. Ook moet je cartridges bestellen die aansluiten op het model van jouw Canon printer. 

 

Bespaar op inkt

Inkt is heel duur en kost op dit moment enkele duizenden euro’s per liter. Gelukkig hoef je geen inkt te kopen in liters want vrijwel elke printer werkt met cartridges. Er zijn heel veel verschillende cartridges beschikbaar zoals Brother tn 245. De kosten om te kunnen printen, kunnen best snel stijgen als je veel print. Het is daarom verstandig dat je op verschillende manieren bespaart op inkt. Je kan dit doen door voor huismerk cartridges te kiezen. Deze zijn vrijwel altijd van dezelfde kwaliteit en zijn dus even goed en in sommige gevallen nog beter dan cartridges van een bekend merk.