Heb je een ‘plus size’ curvy figuur? Met deze kledingtips zie jij er het beste uit in een jurk

Heb je een maatje meer? Dan kan het soms lastig zijn om te bepalen welke kledingstukken je het mooiste staan. Aan veel vrouwen met een ‘plus size’ figuur wordt verteld dat zij ruimvallende jurken moeten dragen. Hierdoor lopen veel vrouwen met een prachtig figuur en mooie, vrouwelijke vormen rond in kleding die ontzettend onflatteus is. Doe hier dus zeker niet aan mee! Ontdekken welke jurken jouw vrouwelijke figuur wel echt mooi doen uitkomen? Lees dan snel verder voor de beste kledingtips voor curvy, plus size vrouwen.

 

Draag een jurk in de juiste maat

De meest belangrijke tip bij het uitkiezen van een jurk wanneer je een maatje meer hebt, is het dragen van een jurk in de juiste maat. Staar je niet blind op de maat die op het label in de jurk staat, maar ga echt af van hoe goed de jurk aansluit op je lichaam. Heb je een maatje meer? Draag dan ook jurken uit de grote maten dameskleding collectie en draag absoluut geen jurken in te kleine maten; dit is alles behalve flatteus en kan er zelfs voor zorgen dat je er breder uit gaat zien dan je daadwerkelijk bent. Tegenwoordig zijn er tal van designers met mooie plus size collecties, inclusief prachtige jurken, zoals designer van eigen bodem Mart Visser. 

Deze jurken laten je stralen

Nauwsluitende jurken dragen als curvy vrouw? Het kan wel! 

Een mooie, nauwsluitende jurk staat niet alleen vrouwen met maatje 34 goed. Ook met een maatje meer kun je een mooie, strakke jurk goed dragen. Sterker nog, hierin zullen jouw mooie vrouwelijke vormen enorm goed naar voren komen. Kies in dit geval dan wel voor een jurk die de aandacht vestigt op je decolleté en/of schouders. Deze jurken doen je niet alleen optisch langer lijken, maar accentueren ook nog eens je taille op een mooie manier en ze brengen eventuele bredere heupen in balans. 

De wikkeljurk

Door een wikkeljurk te dragen, accentueer je als curvy vrouw je curves op een prachtige manier. De wikkel accentueert je taille en de voorpanden creëren een mooie v-hals. Tenslotte heb je met een mooie wikkeljurk de kans om je benen te laten zien, zonder dat er een groot accent op je heupen komt te liggen. 

 

De a-lijn jurk

Een a-lijn jurk heeft het perfecte silhouet; er ligt een accent op je taille en de jurk loopt naar beneden toe breder uit. Hiermee kun je dus gemakkelijk een zandloperfiguur creëren, ook als je dit zelf niet hebt!