Verschillende soorten vloeren voor in huis

Het kiezen van een vloer voor in je huis is geen makkelijke keuze. Het is namelijk iets wat je niet heel snel weer gaat aanpassen en zeker niet elke twee jaar. Gemiddeld heeft een huishouden namelijk ongeveer 20 jaar. Dit ligt natuurlijk ook wel aan de soort vloer die je aanschaft. Een laminaatvloer gaat ongeveer 15 jaar mee waarbij een vloer van steen veel langer blijft liggen. Nu zijn er dus veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen en elke vloer heeft zo zijn voor -en nadelen. Hieronder beschrijven we 4 soorten vloeren met ieder zo z'n voor -en nadelen erbij. Op deze manier kun je kiezen welke vloer er het beste bij jouw past. 

Hout

Een massief houten vloer wordt neergelegd van houten planken gesneden uit een stuk natuurlijk vol hout. De meeste vloeren in Nederland worden van eikenhout gemaakt. Als je kiest voor een massief houten vloer dan kies je voor een van de oudste vorm van vloerbedekking en ook een van de eenvoudigste. Wel toont deze vorm van vloerbedekking heel veel karakter en geeft het een ruimte meteen sfeer. Deze vloer gaat lang mee, maar is niet waterbestendig. Ook moet je in je achterhoofd houden dat deze vloer niet samengaat met vloerverwarming. 

Laminaat

Laminaat is een soort vervanging op de houten vloer. Deze is wel heel gemakkelijk te onderhouden. Ook is het aanleggen van laminaat vrij simpel en kun je dit ook goed zelf doen. Laminaat is vochtbestendig heeft een grote variatie in soorten kleur en oppervlakte. Wel kun je het laminaat gemakkelijk beschadigen waardoor het wat minder lang meegaat. 

PVC vloer

Deze vloer is in tegenstelling van laminaat bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. De vloer is wel houtvrij en gemaakt van kunststof. Ook komen de voordelen van laminaat erbij kijken: gemakkelijk te onderhouden, en is in vele verschillende soorten verkrijgbaar. PVC gaat langer mee dan laminaat en is warme doorlatend. Dit betekend dat het goed gaat in combinatie met vloerverwarming. Ook is PVC in tegenstelling tot laminaat wel geluidsdempend. De PVC en laminaat vloeren zijn allebei beschikbaar op laminaatenparket.nl

Tegels

Tegels is net als hout een van de klassieke vormen van vloerbedekking en wordt de laatste paar jaren niet heel veel meer gekozen. Het kan wel heel erg mooi in een huis staan, maar is ook wel vrij hard. Hiermee bedoel ik dat als je jonge kinderen of kleinkinderen hebt het wel een harde ondergrond is voor wanneer ze vallen. Ook kunnen tegels heel erg koud voelen, dus is het verstandig om hierbij een vloerverwarming te nemen.