Vakantie in corona tijd

Toen in maart de coronacrisis zijn plaats in de maatschappij vestigde, verwachtten de meesten van ons al snel dat zij niet meer op vakantie zouden gaan deze zomer, een extra grote tegenvaller na het mooie weer wat we in maart kregen in Nederland. Ondanks dat de boel inmiddels nog steeds niet helemaal onder controle is, zijn er verrassend genoeg toch voldoende maatregelen om menige vakantieplannen door te laten gaan. Maar daar zitten natuurlijk toch nog wel risico’s aan verbonden. De snel verwachte tweede golf heeft toch gezorgd voor verscherpingen van maatregelen in veel landen, en deze worden ook voorspeld om in Nederland snel in werking te gaan.

Daarnaast zijn er ook zonder angst voor bijdragen aan een tweede golf of vast komen te zitten in een onbekend land ook nog vele risico’s en is de hele reiservaring niet zoals je die misschien gewend bent van eerdere reizen, dus de vakantie zal er misschien toch iets anders uit gaan zien. Weet je niet goed hoe je dit moet inrichten? Lees hier de beste tips!

Vakantie in eigen land: leuker dan het lijkt

De oplossin voor velen: vakantie in eigen land nemen. In eigen huis en achtertuin, op een bungalow park of toch liever een vergelegen chaletje in het bos, waar je zo min mogelijk risico loopt maar toch kan genieten van rust in een huis waar je niet ook je werkdagen doorbrengt. Er is genoeg te doen, en er zijn genoeg mooie landschappen om te ontdekken!

Op een leuke stedentrip in een nieuwe stad

Maar misschien wel de leukste oplossing is een stedentrip. Geen lange zon zee strand vakantie in Frankrijk of Turkije, maar wél het gevoel van echt even ergens anders zijn. En een keer minder druk om op een stedentrip alleen maar activiteiten te doen en cultuur te snuiven. Daarnaast kun je juist nu voor elke grote stad de reisadviezen goed bekijken en bijhouden, en zijn er veel steden goed met de trein te bereiken waardoor deze makkelijker om te boeken zijn in het ergste geval, en je niet al te ver van huis bent.

Kortom, reizen in coronatijd is niet voor iedereen even makkelijk en stressvrij, maar juist na deze moeilijke tijd zijn we allemaal wel toe aan een écht vakantiegevoel: er even tussenuit zijn, niet je mail checken, niet bereikbaar zijn, en even alle zorgen van de afgelopen tijd helemaal los laten. Als je daarvoor strenge regele stelt voor jezelf kun je overal vakantie vieren!