Verbouwing? Vergeet het volgende niet

Ben je van plan om te verbouwen of zit je midden in een verbouwing? Wees goed voorbereid en voorkomen problemen tijdens je verbouwing. Met de tips kom jij gemakkelijker je verbouwing door en kan je sneller genieten van je stulpje. 

Plannen 

Een goed verlopende verbouwing begint altijd met een goede planning. Zonder een goede planning kan de verbouwing namelijk behoorlijk uitlopen door zaken vergeten tijdig te regelen. Maak een plan met wat je wil gaan verbouwen. Bekijk wat je budget is voor de aankomende 3 tot 6 maanden. Als je een kleinere verbouwing hebt bekijk het dan voor een korter termijn. Onderzoek wat de kosten zullen zijn van wat je wil verbouwen en verdeel het budget. Vergeet niet extra budget op te stellen voor onvoorziene zaken want er zullen zich altijd zaken opspelen waar je niet vooraf aan hebt gedacht. Hebben zaken urgentie? Zorg dan dat je eerst hier op focust. Bekijk per klus wat je zelf kan doen of waarvoor een specialist nodig is. 

Voorzieningen

Je hebt een planning gemaakt, je weet hoeveel budget je nodig hebt en je hebt onderzocht wat je zelf kan uitvoeren en wat niet. Nu is het zaak dat de specialisten worden benaderd. Tegenwoordig is het zo dat bouwbedrijven veel zaken vooruit plannen. Zo kan het voorkomen dat je pas over twee maanden aan de beurt bent terwijl jij dacht over twee maanden klaar te kunnen zijn. Plan dit dus goed vooruit. Naast de specialisten is er ook materiaal nodig. Is het materiaal wat je op het oog hebt direct leverbaar of zit er levertijd op de aanschaf van je nieuwe keuken? Stem dit goed af met de installateur of koop een keuken bij een winkel waarbij ze ook de installatie kunnen verzorgen. Zo hoef je met minder partijen rekening te houden. 

Afval

Wat veel mensen vergeten is dat met verbouwen ook veel afval gepaard gaat. Het is niet ideaal om tien ritjes naar de vuilstort te doen met een aanhanger. Het is daarom soms voordeliger om een afvalcontainer te huren. Je hoeft dan alleen aan te geven bij het afvalbedrijf die de afvalcontainer heeft verzorgd dat de bak vol is en opgehaald kan worden. Vaak wanneer ze de bak dan opkomen halen plaatsen ze gelijk een lege zodat jij door kan gaan met puin ruimen. Dit scheelt een hoop tijd en gezeur. Vaak is er meer bouwafval dan je denkt. Een afvalcontainer is meestal op korte termijn te regelen maar houdt ook hier rekening mee met je planning. Houdt er wel rekening mee dat er verschillende afvalcontainers zijn voor verschillende soorten afval. Je kan namelijk niet altijd alles bij elkaar gooien.

Vorig artikelDe kleurrijkste bloementuin
Volgend artikelTaalspellen

Related Stories

Meer artikelen

Varen

Je hebt vast wel eens op een boot gezeten. Dat kan natuurlijk een kort...

Je eigen helderziende blik oefenen

Lange tijd had ik het gevoel dat er iets was dat mij iets wilde...

Moco Museum featuring Tracey Emin

As you may know Moco Museum is dedicated to modern art, street art and...

De aanschaf van je eerste huis

Wanneer je klaar bent met je studie en als starter aan een carrière begonnen...

Genieten van de tuin deze zomer

Aangezien deze zomer veel mensen niet op vakantie gaan is en er nog altijd...

Vakantie in corona tijd

Toen in maart de coronacrisis zijn plaats in de maatschappij vestigde, verwachtten de meesten...

Categorieën

Comments