De kleurrijkste bloementuin

De lente is in volle gang en de temperaturen beginnen te stijgen. Het is niet alleen te merken aan de schijnende zon en de stijgende temperaturen, ook beginnen de bloemen te ontpoppen en zien we stralende kleuren op de bollenvelden. Hoog tijd om de tuin te voorzien van de mooiste lentebloemen. Lees hier over bijzondere bloemen die jouw tuin tot een kleurrijke bloementuin maakt. 

Lavendel

Een absolute tuintopper is lavendel. Vlinders, bijen en hommels trekken naar de excentrieke geur van lavendel wat jouw tuin levendiger dan ooit te voren maakt. De paarse kleur accentueert goed met de donkere grond aarde. Dit brengt contrast in de tuin en een heerlijke geur. De lavendel bloeit op in het voorjaar tot de late zomer waardoor je lang kan genieten van deze plant. 

Rhododendron

Rhododendron is beschikbaar in vele kleuren. Hierdoor is altijd een passende ‘Rhodo’ voor iedere tuin. Met 50 verschillende soorten kunnen de gekste combinatie worden gemaakt. Rhododendrons doen het het goed in de grond maar staan ook uitstekend in een mooie houten plantenbak. De Rhododendron heeft weinig onderhoud nodig waardoor het een plant is niet alleen mooi voor het oog maar ook weinig aandacht nodig heeft. Ideaal als je niet constant in de tuin bezig wil zijn. 

Camellia

Een bijzondere plant voor in je tuin is de Camellia, ook wel de Japanse roos. Deze pracht plant lijkt op een klassieke roos maar is een slag groter met meer laagjes tussen de bladeren. Met verschillende kleuren als wit, rood, lila en roze kan je afwisselen om een mooi effect in de tuin te creëren. 

Gebroken Hartje

Een gebroken Hartje bloeit van mei tot eind september en brengt hoogte in de tuin door de hangende knoppen die rijk vertakken vanaf de stam. Met een hoogte tussen de 60 en 80 cm kan jij je tuin uitbreiden met kleur en een bijzonder hangend plantje. De knoppen lijken op een hart waarbij de punt aan de onderzijde omhoog krullen. Vandaar de naam Gebroken Hartje. 

Klassieke Hortensia

Een Hortensia doet het in iedere tuin goed. Hortensia’s zijn leverbaar in roze, paars, rood, = blauw en wit. Om de tuin op te vullen met dikke, brede bloemen is een Hortensia een absolute topper. Door gebruik te maken van witte Hortensia als opvulling springen de andere planten er extra uit en komt er meer contrast in de tuin. Hierdoor vallen je andere kleurrijke bloemen nog meer op. In tegenstelling tot andere planten hebben Hortensia’s wel veel aandacht nodig. Ze moeten namelijk regelmatig gesnoeid worden zodat je ieder jaar het beste resultaat uit jouw Hortensia’s haalt. Door goed te combineren met planten kun jij van jouw tuin de kleurrijkste bloementuin maken! Succes met het verfraaien van jouw tuin.