Genieten van de tuin deze zomer

Aangezien deze zomer veel mensen niet op vakantie gaan is en er nog altijd sociale afstand gehouden moet worden zullen veel mensen vooral de zomer in de tuin moeten genieten. Natuurlijk hebben we niet allemaal een gigantische tuin maar ook van een kleine tuin is een vakantieparadijs te maken. In dit artikel bespreken we een aantal tips en tricks om optimaal te genieten van je tuin deze zomer.

Tuin opknappen

Tijdens de winter laten de meesten van ons de tuin er maar bij liggen. Dat is natuurlijk logisch want je wilt niet op een koude winterdag in de tuin werken. Maar tijdens de lente en zomer is de eerste stap dan ook om de tuin weer netjes te maken. Niet iedereen houdt ontzettend van tuinieren en mensen hebben daarom nog weleens een tuin zonder heel veel groen, met veel stenen. Toch is juist veel groen in je tuin ideaal om in de zomer van je tuin te genieten. Bij een tropische vakantie denken we natuurlijk aan veel groene, tropische bomen, zon, zee en strand. Natuurlijk kun je geen zee in je achtertuin hebben maar door veel groen te combineren met wat zand en een klein zwembad, krijg je al snel een ontzettend fijne tuin waar je heerlijk in kunt genieten.

Hang een hangmat op

Als er iets hoort bij lekker luieren op vakantie dan is het wel een hangmat. Je kunt heel goed een hangmat ophangen in de tuin, ook als je niet grote bomen in je tuin hebt staan. Hang de hangmat bijvoorbeeld op tussen de schutting en het huis. Een andere optie is om een hangmat aan te schaffen die zelf twee steunpalen heeft. Het leuke aan een dergelijke hangmat is dat je hem op een regenachtige dag ook gewoon in de woonkamer kunt ophangen. Wat is er nu fijner dan op een regenachtige dag in je hangmat luieren in je woonkamer en lekker een dutje doen. Zo kom je een vakantie in eigen land wel door.

Een goede loungeset

Terug in de tuin is iets wat elke goede tuin eigenlijk wel nodig heeft, een loungeset. Een fijne loungeset bank met een tafeltje in het midden voor hapjes is ideaal om in de zomer met vrienden of familie gezellig een warme zomeravond door te brengen. Wanneer je gaat shoppen voor een loungeset kijk je onder andere naar de grote van de tuin en hoe groot de loungeset mag zijn. Een goede aanbieder is tuinmeubelland. Ook wil je natuurlijk weten wat voor materiaal het beste is. Je kunt materiaal kiezen op wat je het mooist vindt maar houdt ook rekening mee dat sommige materialen meer onderhoud vragen dan andere materialen.