Tabakvrij alternatief op roken

Al jaren wordt er gezegd dat roken schadelijk is voor de mens. Het verhoogt het risico op het ontwikkelen van allerlei verschillende vormen van kanker, op longaandoeningen, hart- en vaatziekten en nog meer. Daarnaast is het bewezen dat roken ervoor kan zorgen dat een ziekte zich sneller zal ontwikkelen en dat een patiënt op versnelde manier over zal gaan op de volgende ziektefase. Roken is de leefstijlfactor die het meest doodt tegenover, bijvoorbeeld, ongezonde voeding. Stoppen met roken is dan ook sterk aan te raden! Om hierbij te helpen, zijn alternatieven aan te raden. Daar lees je meer over in deze blog.

Snus

Snus wordt steeds populairder in Nederland. Al jaren is het bekend in Zweden en Noorwegen, de landen van oorsprong van het product. Snus is een zakje met gestoomde, fijngemalen poeder. Het zakje is een soort theezakje, waardoor het product er nog uit kan komen. Het is de bedoeling dat het zakje snus tussen de bovenlip en het tandvlees wordt gezet. Hierdoor wordt de nicotine die in de snus zit opgenomen via de kleine bloedvaatjes in het tandvlees. Binnen een paar minuten zal iemand al wat tinteling aanvoelen. Want daarom is het een goed alternatief op roken! Snus bevat nicotine wat ook in sigaretten zit en waardoor roken zo verslavend werkt. Het spul stimuleert de aanmaak van adrenaline in het lichaam, wat de rush verklaart nadat iemand een sigaret heeft gerookt of snus heeft genuttigd.

Het is mogelijk om zakjes snus te kopen zonder tabak. Iemand kan hiervoor Nicopods kopen. Technisch gezien is het dan geen snus meer, maar zo wordt het nog wel genoemd in de volksmond. De gebruiker krijgt nog steeds dezelfde rush die zij voelen nadat zij, bijvoorbeeld, een sigaret hebben gerookt, maar dan zonder de effecten van de schadelijke tabak. Mis je de nicotine, maar spreekt de smaak van snus je niet echt aan? Lyft Liquorice is dan dé oplossing.

Voordelen van snus

Een paar voordelen van snus als alternatief op roken zijn al genoemd. Allereerst zijn er tabaksvrije versies beschikbaar, wat beter voor de gezondheid is. Wat ook beter is, is dat snus geen rook verbruikt. Er komen geen schadelijke stoffen vrij, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van sigaretten. Voor de gezondheid van de mensen om iemand heen is dit zeker fijner. De zakjes snus kunnen comfortabel onder de bovenlip zitten en geven al na enkele minuten een effect. Snus kan daarna relatief lang meegaan, wanneer deze in een goed opbergblikje bewaard worden. Als laatste voordeel vergeelt het tanden niet, wat cosmetisch gezien weer fijn is.

Door meer gebruik te maken van snus, zal de hoeveelheid rokers verkleinen. Dus waar wacht jij nog op? Maak toch gebruik van snus!