Prettig wonen tijdens de pandemie

Nu je al 8 maanden ineens gedwongen heel erg veel tijd in je eigen huis door hebt gebracht, heb je misschien een aantal dingen opgemerkt die je voorheen nooit opvielen. Bijvoorbeeld hoe klein je badkamer eigenlijk is, of hoe lelijk de bank staat in de woonkamer, of hoe snel alles vies lijkt te worden (binnen een dag, elke dag weer, hoe kan dat toch?). Tijd thuis doorbrengen kan heel fijn zijn, maar nu je er praktisch opgesloten zit, kan het ook heel bedrukkend zijn. Gelukkig kan je het met een paar tips weer heel aangenaam maken thuis. 

Tip 1: opnieuw inrichten 

Het kan ontzettend verfrissend zijn om een kamer eens helemaal opnieuw te bekijken, alsof je er voor het eerst in zou gaan wonen. Een make-over geeft je ook echt dat nieuwe gevoel. En daar heb je heus geen tv-programma’s voor nodig. Je kan dit prima zelf doen. Je hebt zelfs allemaal handige tools waarmee je online eerst je meubels kunt verplaatsen, zodat je zonder al het zware tilwerk alvast kunt zien hoe je nieuwe opstelling eruitziet. Als je je echt creatief voelt, kan je ook de muur een nieuw kleurtje geven. 

Tip 2: grote schoonmaak

Dit klinkt misschien niet leuk, maar je kan schoonmaken wél hartstikke leuk maken. Door bijvoorbeeld een lekker muziekje op te zetten terwijl je dat gaat doen. Dansend schoonmaken is namelijk veel vermakelijker dan normaal schoonmaken. Maar goed, zorg wel eerst even dat je schoonmaakspullen in huis hebt, voordat je er halverwege achter komt dat je toch niet alles hebt wat je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld bij 123toilet makkelijk online sponzen kopen, of schoonmaakmiddelen, of wat je ook nodig hebt. Check het in ieder geval voor je begint. 

Tip 3: uitstraling

De uitstraling van je kamer(s) is belangrijk als je er veel tijd in doorbrengt. Het is een goed idee om je werkkamer heel anders in te richten dan je woon- of slaapkamer. Zo raak je gewend aan gefocust werken in de ene omgeving, en ontspannen in de andere omgeving. Als je student bent en je hebt maar één ruimte, probeer dan in ieder geval je bureau een beetje af te zonderen van de rest. Zet het bijvoorbeeld voor het raam, zodat je de rest van je kamer niet kan zien als je werkt. Dit soort kleine veranderingen kunnen wonderen doen voor je gemoedstoestand. Ohja, en wil je wat meer leven in je kamer, zet dan een plant neer en wat kaarsen. Dat doet veel voor de sfeer.