Planten in elke kamer van het huis, ja het kan

Nu we steeds meer tijd thuis door brengen willen we een fijne sfeer in huis hebben. Dit kan gemakkelijk gedaan worden door middel van planten. Denk bijvoorbeeld aan luchtzuiverende kamerplanten, die doen het ook goed in de slaapkamer voor net dat beetje meer frisse lucht voor een ontspannen nacht.

Kamerplanten overal in huis

Kamerplanten hoeven niet meer alleen in de woonkamer te staan. Je kan ze tegenwoordig in elke kamer wel plaatsen en het staat goed. Wanneer je dan ook nog de juiste bloempot bestellen, dan maak je het geheel helemaal af. Grote, mooie kamerplanten verspreiden ook de kleur groen. Die natuurlijk ook voor rust staat, maar daar straks meer over, want planten hebben en de kleur groen hebben nog meer voordelen.

Planten stralen natuurlijk ook een hoop rust uit en dat wil je in huis. Vooral nu we meer thuis zitten en minder buiten komen en op andere plekken. Dan is het ideaal om wat meer groen in huis te halen. Ook goed om jouw gedachten even wat rust te geven. Want werk en privé verwikkelen zich steeds meer samen en dan is het wel fijn wanneer je wat rust kan pakken in huis en niet telkens aan staat. Want we staan tegenwoordig al zoveel aan. En daar kunnen planten goed bij helpen.

De mooie kleur groen

Mooie kamerplanten zijn vaak allemaal groen. En sommige mensen vinden het dan misschien wel saai en eentonig om alleen maar groene planten te hebben. Maar groen staat wel voor een bepaald aantal aspecten. Groen is namelijk de kleur van leven, van vernieuwing, de natuur en nieuwe energie. Ook wordt de kleur groen vaak geassocieerd met groei, en we willen allemaal groeien in het leven natuurlijk. Ook straalt de kleur groen veiligheid en overeenstemming uit. De kleur groen heeft ook een bepaalde genezende kracht en wordt beschouwd als een rustgevende kleur, maar vooral ook een ontspannen kleur. En dat ontspannen geld dan ook voor het menselijk oog. Vaak werken we hele dagen achter een computer scherm waar veel blauw licht vanaf komt. Dan is het wel fijn als je wat groen in jouw omgeving hebt wat jouw ogen dan ook wat ontspanning geeft. Vooral na een drukke werkdag waar je constant druk bezig bent en al helemaal aan staat.

Dus meer planten in huis, zorgt voor meer ontspanning. En dat hebben we allemaal in deze tijden wel nodig.