Waarom is beleggen in cryptomunten zo populair?

Beleggen in cryptomunten is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Niet alleen oudere personen kopen deze digitale munteenheden, maar vooral ook veel jongeren. Veel mensen zien crypto niet alleen als manier om te beleggen. Zij denken dat er een toekomst is weggelegd voor deze munten en dat mensen hier later mee zullen gaan betalen. Om welke redenen kopen mensen cryptomunten? En voor welk doel? Meer hierover lees je in dit artikel.

The Great Reset

Niet iedereen ziet cryptomunten als een normale belegging. Daarom verkoopt ook niet iedereen meteen zijn munten als de waarde stijgt. Veel mensen zien een grotere toekomst in crypto. Volgens deze mensen zullen wij in de toekomst dan ook standaard gaan betalen met cryptomunten in plaats van de huidige valuta. Er zijn veel mensen in westerse landen die het vertrouwen hebben verloren in het huidige economische systeem. Bepaalde opvattingen en ideeën over de toekomst, zoals The Great Reset, voorzien een andere structuur, waarbij de huidige munteenheden zoals de euro en de dollar, geen rol meer spelen. In dat geval is het natuurlijk fijn als je andere middelen hebt om mee te betalen.

Crypto als belegging

De meeste mensen kopen een cryptomunt om hun geld te beleggen. In veel opzichten kun je het vergelijken met investeren in aandelen. In plaats van de waarde van een bedrijf, zet je nu alleen in op de waarde van een digitale munt. Veel crypto, vooral de nieuwere munten, hebben veel potentie om te stijgen in waarde. Als je een goede munt kiest en op tijd van de partij bent, kan jouw belegging dus veel meer geld waard zijn. Vooral bij de kleinere munten kunnen de waardes enorm snel stijgen en dalen. Veel mensen vinden het waarom een gokje waard.

Voordelen van crypto

Cryptomunten zijn niet verbonden aan een bank, aan een land of aan organisatie een. Je hoeft daarom ook geen bank te gebruiken om met crypto te betalen. Betaal jij iemand met een digitale munt? Dan stuur je dit bedrag direct naar de andere persoon toe. Hierdoor heb je natuurlijk ook geen transactiekosten. Betalen met crypto is over het algemeen ook erg veilig. Staat je geld lange tijd op de bank? Dan is de kans groot dat je negatieve rente zult moeten betalen. Je verliest dus langzaam geld. Investeer je in cryptomunten, dan kun je ook jouw belegging verliezen. Maar er is ook een kans dat de waarde juist stijgt. Verder is crypto tegenwoordig ook erg makkelijk te kopen en verkopen. Je kunt dit het snelst doen via één van de vele exchanges of via een applicatie op je telefoon. Iedereen kan dit dus ook doen tegenwoordig.

Het is wel van belang dat je kiest voor een betrouwbare, professionele munt. Van personen of van een bedrijf met genoeg ervaring en een duidelijk plan. Veel cryptomunten falen en verdwijnen namelijk al snel. In dat geval ben je het geld ook echt helemaal kwijt. Het is en blijft een risico, dus wees vooral verstandig.