Klimaatneutraal je eigen energie opwekken

Iedereen wil tegenwoordig wel zijn eigen energie opwekken. We zijn allemaal druk bezig met het klimaat en een goedkopere optie voor energie is natuurlijk ook niet verkeerd. Maar stel je zou graag voor je eigen energie willen zorgen, maar vindt zonnepanelen niet echt fijn om naar te kijken, het zijn immers grote zwarte vlakken op je dak, dan zijn er een paar andere oplossingen voor je.

Alternatieven voor de klassieke zonnepanelen

Tegenwoordig heb je allerlei alternatieven die er een stuk beter uit zien als gewone zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld aan indak zonnepanelen. De zonnepanelen worden hier geplaatst tussen je dakpannen, zodat het van een afstand op een normaal dak lijkt. Naast dat dit er een stuk beter uit ziet dan gewone zonnepanelen, hebben ze ook een hoger rendement. Dit komt door de betere ventilatie die onder de zonnepanelen tot stand wordt gebracht. 

 

Door het contrast van de koelende ventilatie presteren de zonnepanelen een stuk beter. Dus naast dat de indak zonnepanelen een veel fraaiere esthetiek hebben in tegenstelling van normale zonnepanelen, werken ze simpelweg ook een stuk beter. Het enige nadeel aan deze indak zonnepanelen is, is dat er nog wel gekeken moet worden hoe het wat van de regen veilig weg gespoeld kan worden. Dit is wat passen en meten, maar ook jij kan uiteindelijk gebruik maken van de indak panelen.

Zonnepanelen dakpannen

Toch geen fan van de indak panelen? Geen zorg, er kan ook gebruik gemaakt worden van zonnepanelen dakpannen. Deze zijn nog beter in het dak te verwerken als indak zonnepanelen, en vallen amper op. Zo kan je je steentje aan duurzaamheid makkelijker bijdragen zonder dat jij moet lijden onder het zicht van de massale zwarte zonnepanelen op je dak. Het is handiger om deze dakpannen in te brengen tijden de bouw van een nieuwbouwhuis of een renovatie aan je dak. Inpassen in een al bestaand dak is lastig. Er zitten een hoop voordelen aan deze dakpannen. 

 

Zo besparen ze uitstoot. Doordat het gehele dak uit kleine zonnepanelen bestaat, is de uitstoot die dakpannen met zich mee brengt dus niet meer aanwezig. En als je bang bent dat je ze door weerschade na een jaar of twee weer moeten vervangen, kan ik je ook daarover gerust stellen. De zonnepanelen dakpannen gaan precies net zo lang mee als normale dakpannen, al niet langer. Bij de dakpannen hoeft geen rekening gehouden te worden met of het water goed weg loopt. Aangezien deze dakpannen vanaf het begin aangelegd worden, en in een vergelijkbare vorm als normale dakpannen  worden gemaakt, is het gegarandeerd dat de regen gewoon weg spoelt.