Een tweedehands snufje

Elektronica is in een korte tijd heel belangrijk geworden in de wereld. Er gaat bijna geen dag voorbij dat we het niet in meer of mindere mate gebruiken. Maar het nieuwste van het nieuwste komt ook vaak met een prijskaartje dat constant blijft stijgen. Gelukkig is er ook nog de ‘refurbished’ optie. Misschien heb je weleens van die term gehoord. In deze blog vertel ik je er nog wat meer over. Lees je mee?

De betekenis van refurbished

Refurbished is een relatief nieuwe term. Het betekent simpelweg tweedehands maar opgeknapt. Het zijn technische gadgets die na gebruik grondig zijn geïnspecteerd en opgeknapt zodat zij een tweede leven kunnen vinden bij een nieuwe eigenaar. Vaak kan je refurbished items in verschillende condities kopen, zoals nieuw, zo goed als nieuw en gebruikt. De prijs verschilt met de kwaliteit en zo weet je wat je kan verwachten.

Wat kan je dan vinden?

Zoals ik al zei, gaat het in dit geval vooral om technische snufjes en gadgets. Denk bijvoorbeeld aan Dell refurbished laptops of een nieuwe spelcomputer. Dit soort items zijn nieuw hartstikke duur en door een refurbished exemplaar te kopen, doe je soms niks af aan de kwaliteit maar wel aan de prijs. Het is een win-winsituatie als het ware! Ga niet meteen voor een veel te duur nieuw exemplaar maar kijk eerst of er een goede refurbished optie aangeboden wordt.

Wat mag je verwachten?

Goed, wat kan je verwachten van iets dat al gebruikt is. Een item wordt ingeleverd en dan gaan specialisten ernaar kijken. Zij doen hun best om gebruikssporen zoveel mogelijk weg te halen en evalueren hoe nieuw het product is. Vaak staat er in de beschrijving van het product wel beschreven wat je kan verwachten. Soms wort een product echt als nieuw aangeboden en soms staat er in de beschrijving dat er kleine krassen op zitten bijvoorbeeld, dat weet je dan meteen van tevoren en die kennis kan je meenemen in je beslissing voor de koop.

Hier kan je terecht!

Natuurlijk kan je even googelen op ‘Dell refurbished laptops’ maar je kan ook gelijk naar de website gobytes.nl gaan. Hier hebben ze sowieso wat je zoekt en het assortiment is enorm breed. Straks zit jij met een ‘nieuwe’ laptop en in plaats van een ‘gewoon tweedehands koopje’ krijg je er hier ook nog eens de nodige garantie bij. Dat maakt dat je je zekerder kan voelen in je aankoop en het maakt het idee van refurbished items kopen nog transparanter!