Je eigen helderziende blik oefenen

Lange tijd had ik het gevoel dat er iets was dat mij iets wilde vertellen. Maar ik ben vrij rationeel ingesteld, en heb dit gevoel altijd verdrongen. Pas de laatste jaren durf ik wat meer open te staan voor de wereld van de helderzienden.

 Je helderziende blik verbeteren is leuker en makkelijker dan je misschien denkt. Maar net als met alles wat nieuw is, kost het wat geduld en oefening om te begrijpen waar het om draait. Je ‘psychische spieren’ trainen is net als een workout, maar naar mijn mening veel leuker! In deze blog geef ik je drie eenvoudige tips om meer open te staan voor je eigen helderziende blik.

1. Oefen visualisaties

Helderzienden hebben een goed beeldend vermogen. Het is dus belangrijk om jezelf visueel te trainen. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker dit wordt. Helderzienden zien door hun zogenaamde derde oog, de chakra die zich bevindt tussen je wenkbrauwen op je voorhoofd. In andere woorden: de woorden, visioenen, beelden, plaatjes en symbolen die je ziet, zie je in je hoofd. Een paar minuten per dag beelden voorstellen in je hoofd is een leuke en ontspannen manier om het ontwaken van je derde oog te trainen. Stel je bijvoorbeeld voor hoe het is om naar een concert van Adele te gaan. Of om door het oude Romeinse Rijk te lopen.  Een andere goede oefening is het inbeelden van getallen: houd bijvoorbeeld tien seconden lang het getal ‘een’ in je hoofd, vervolgens ‘twee’, ‘drie’, et cetera.

2. Helderziend spelletje

Er zijn tal van leuke spelletjes om te spelen die jouw zesde zintuig trainen! Een hele bekende is Memory, het spel waar je kaartjes face-down op tafel legt en paren tegelijkertijd probeert om te draaien. Probeer je voor te stellen waar ieder kaartje op tafel ligt, voor je ze omdraait.

Een ander spel om samen met een vriend te spelen. Zorg dat je vriend tien random voorwerpen op je keukentafel legt. Jij bent natuurlijk op dit moment uit de kamer verwijdert. Als ze klaar is, loop dan de kamer weer binnen en bestudeer de objecten voor zo’n tien a twintig seconden. Goed kijken is de truc. Sluit vervolgens je ogen weer en stel je alle voorwerpen voor. Niet alleen waar de voorwerpen ten opzichte van elkaar stonden, maar ook hoe ze er precies uit zagen. Schrijf dit alles zo nauwkeurig mogelijk op. En check daarna je resultaten met de werkelijkheid!

3. Houd een droom dagboek bij

Helderziende mensen dromen vaak intens en realistisch. Werken met je dromen is vaak een coole manier om je helderziende zicht te trainen. En het kost bijna geen moeite! Als we slapen, maakt ons ‘logische brein’ ruimte vrij voor ons onderbewuste. Daardoor sta je ook meer open om boodschappen van bovenaf te ontvangen. Houd een dagboek naast je bed, en schrijf je dromen op zodra je ontwaakt. Na verloop van tijd herken je misschien patronen of symbolen die belangrijk zijn voor jou. En zodoende houdt je ook de ontwikkeling van je helderziende blik bij.

Meer leren? Vraag gerust eens rond bij andere helderzienden!