Een slaapkamer voor een grote jongen

Kleine kindjes worden groot, dat is iets dat zeker is. Dat is voor veel ouders mooi om te zien maar kan ook lastig zijn. Gelukkig hebben we zelf de keuze waar we de nadruk op leggen en dat is vaak toch hoe mooi we het vinden om ons kind te zien groeien en ontwikkelen. Daar komen ook wat praktische zaken bij kijken. Zo is je zoon geen kleuter meer en heeft die behoefte aan een ‘grote jongens’ slaapkamer. Hoe pak je zo’n verandering aan? In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

De meubels die meegroeien

Als je kindje nog klein is kan je alvast een beetje voorsorteren op de toekomst. Dit doe je door meubels te kopen die aanpasbaar zijn als het gaat om lengte. Denk hierbij aan kasten, bureaus en bedden. Zo gaan de meubels een stuk langer mee omdat je ze kan uitschuiven. Dat scheelt een hoop geld want je hoeft dan in feite maar één keer een bed te kopen.

Doe het in overleg

De kamer van een kind is diens eigen plek. Het is een plek waar ze tot rust kunnen komen maar ook waar ze spelen, en het (tot een zekere hoogte) voor het zeggen hebben. Niet alleen is het heel qua leren omgaan met verantwoordelijkheid goed om kinderen mee te laten bepalen in het uiterlijk van hun kamer, het is ook nog eens heel erg leuk! Ga met je kind aan tafel zitten en bespreek diens wensen. Kijk samen naar leuke ideeën en realistische oplossingen. Zo zul je zien dat je kind alleen nog maar meer van diens nieuwe kamer gaat houden.

De nieuwe aankleding

Veel van de sfeer van de kamer zit hem in de aankleding. Gaan jullie voor een bepaald kleurenschema of juist voor een thema. Misschien is jouw kleine wel gek van dinosauriërs en is dit het moment om samen dino’s op de muur te schilderen en een dino dekbedovertrek te bestellen. Zo wordt de kamer echt van hen. Goed, de kans dat ze die fase weer ontgroeien is aanwezig maar dan haal je nog een extra dekbedovertrek kinderen, iets neutraals, en is dat ook weer opgelost.

Extra noodzakelijke zaken

Vergeet gedurende al dit leuks ook niet te denken aan de praktische zaken. Misschien krijgt jouw kind huiswerk van school mee maar is er nog geen bureau? Is dat iets wat gekocht moet worden en past het in de kamer? De noodzakelijke zaken mogen niet vergeten worden, dan weet je zeker dat het straks een succesvolle make-over is.