Oppaswerk maakt het verschil!

Heb jij ook nog warme herinneringen aan je “oppas” van vroeger? Degene die er altijd was als je ouders er even niet konden zijn? Had jij een oppasser die ervoor zorgde dat er altijd weer leuke spelletjes waren om te spelen, die je hielp met je huiswerk en die je kwam supporten als jij een buitenschoolse activiteit had? Dan weet je hoe belangrijk een oppas is! Een goede oppas is er niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. De ouders laten hun kind(eren) met een gerust hart aan een goede oppas over. En het maakt niet uit of zo’n oppas de juiste papieren heeft. Lief, betrouwbaar en goed met kinderen zijn de belangrijkste eisen.

Een goede oppas is niet gemakkelijk te vinden

Het valt voor veel ouders niet mee om een goede oppas te vinden. Ze hebben niet de luxe dat ouders, broers, zussen en andere familie in de buurt woont en sociale contacten maken is de afgelopen paar jaar, op z’n zachtst gezegd, een uitdaging geweest. Natuurlijk kan de school van de kinderen wel suggesties geven, maar wat nu als je als ouder het liefst gewoon iemand hebt die je kunt bellen als het nodig is? Dan mis je de familie in de buurt ineens nog erger!

Is oppas worden iets voor jou?

Oppas worden is iets waar je niet te licht over moet denken. Het gaat hier immers om het dragen van de verantwoordelijkheid van één of meerdere kinderen. Het is daarom ook verstandig om niet zomaar een briefje op te hangen bij de supermarkt om de hoek, maar wel om je aan te sluiten bij een oppasbureau dat jou kan begeleiden in het oppaswerk. Het is best spannend om zomaar ergens binnen te stappen en je te presenteren als “de oppas”. Wanneer je een bureau achter je hebt staan is dat al een stuk gemakkelijker. Zij maken, voor de ouders, ook de selectie.

Wanneer mag je oppas worden?

Je ziet dat, in een studentenstad als Amsterdam, vooral vele studentes oppas worden. Dit zijn, over het algemeen, meiden die iets met onderwijs of kinderen studeren en die in hun plaats van herkomst ook al eens op de buurkinderen pasten. Welke kwalificaties je ook hebt, je wordt pas toegevoegd aan de speciale app nadat de medewerkers van Charly Cares je persoonlijk hebben gesproken. Ook zijn je referenties van eerdere oppasbanen erg belangrijk. Ben je op alle fronten “goedgekeurd” dan krijg je toegang tot de speciale app. Hierin kun je dan je profiel aanmaken en je beschikbaarheid en de prijzen aangeven. Voor je het weet speel je in de speeltuin met je oppaskindje!