Een Macbook scherm vervangen; Wat moet ik doen?

Een Macbook is natuurlijk een fantastisch apparaat waar je heel veel mooie dingen mee kunt doen. Zeker in de creatieve beroepen wordt het veel zakelijk gebruikt. Het komt daardoor dus ook veel voor dat dit Macbook van hot naar her wordt gesleept. Dit brengt uiteraard de nodige risico's met zich mee, want op een dag zal het waarschijnlijk een keer voorkomen dat dit apparaat uit je handen valt. Wat dan vaak het gevolg is dat er iets met het scherm aan de hand is. En een Macbook scherm vervangen is best een nauwkeuring en lastig karweitje. In dit blog vertellen we je daarom graag wat je het beste kunt doen in zo'situatie.

Wat te doen als mijn Macbook scherm stuk is

De allerbelangrijkste tip is ga er niet zelf aan zitten prutsen. De kans dat je je scherm weer aan de praat krijgt is heel erg klein. En sterker nog er is best een grote kans dat je de schade aan je Macbook alleen maar groter maakt. Er kunnen twee zaken aan de hand zijn met je scherm. Het kan zijn dat er een barst in zit. Het is dan duidelijk dat je aan een ander scherm moet of het kan zijn dat na het vallen het scherm op zwart blijft. In het laatste geval is het wellicht mogelijk dat er nog wat te repareren is. Wat altijd stap één is, dat is een specialist benaderen en daar je Macbook langsbrengen. Er zijn er best wel wat die dit tot specialisme hebben verheven. Deze specialist zal beginnen met het doen van een diagnose. Ook bij een barst kan dat verstandig zijn want dat bepaald ook wat er van het scherm allemaal vervangen moet worden. Na de diagnose wordt in ieder geval duidelijk of alleen een reparatie voldoende is of dat het Macbook scherm vervangen moet worden. 

Wat kost een reperatie of vervanging

Het is natuurlijk lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Zeker bij een reparatie is dat lastig. Is er alleen een draadje los dan is het zo voor elkaar. Bij een compleet scherm ben je wat meer kosten kwijt uiteraard. Zorg ervoor dat de partij je van te voren goed informeert over de te verwachten kosten, zodat je hierin niet voor verrasssingen komt te staan of tot de conclusie komt dat het volledig vervangen van je Macbook zinvoller was geweest.