De leukste drankspellen!

Een feest begint pas als iedereen lekker los is gekomen! En laten we eerlijk zijn, het kan soms best ongemakkelijk zijn als iedereen nuchter is. Daarom begin je de avond altijd goed door wat drankspellen te spelen! We geven je in dit artikel een aantal leuke drankspel ideeën voor het begin van een fantastische avond. Dus pak de Bacardi er bij en Let’s Go!

Mexen

Het is een van de bekendste drankspellen, maar super leuk! Mexen is een spelletje wat gemakkelijk en snel te spelen is met twee dobbelstenen, maar hoe werkt het? Nou, je hebt in ieder geval 2 tot 6 spelers nodig en twee dobbelstenen. Ohja, en natuurlijk drank. Elke speler gooit vervolgens omstebeurt met de dobbelstenen met als doel het hoogst mogelijke te gooien. De hoogste score bij Mex is een 1 en een 2, dan stopt ook gelijk jouw beurt. Dit heet Mex gooien. Als je geen Mex hebt gegooid, dan probeer je gewoon zo hoog mogelijk te gooien. Het werkt dan als volgt : Als je twee dezelfde cijfers gooit, wordt het een honderdtal. Zo worden 1 en 1 bijvoorbeeld 100, 2 en 2 worden 200 etc. Als je twee verschillende cijfers gooit zoals 5 en 6, dan heb je gewoon een score van 56. Maak op deze manier het rondje af en degene met de laagste score moet drinken! Wanneer er door iemand Mex is gegooid wordt het aantal slokken van de verliezer ook verdubbeld.

De bijtende krokodil

Je kent het spelletje van vroeger nog wel. De plastic krokodil waar je de tandjes van moest indrukken. Bij een bepaald tandje klapte de bek van de krokodil vervolgens dicht, dat was altijd wel een beetje eng! Met deze krokodil kun je ook een heel gemakkelijk drankspel spelen. Iedereen van de groep drukt een tandje in. De ongelukkige waarbij de bek van de krokodil dichtklapt moet een shotje nemen!

Never have I ever

Wil jij je vrienden nog beter leren kennen door een leuk drankspel met ze te doen? Doe dan never have I ever! Met dit spel kun je namelijk achter diepe geheimen van je vrienden komen. Het werkt als volgt: Iedereen moet omstebeurt iets delen wat hij nog nooit heeft gedaan, bijvoorbeeld ‘ik heb nog nooit gekust’, iedereen die dat dan wél heeft gedaan moet vervolgens een slok nemen. Met dit spel kun je er dus voor zorgen dat je vrienden hun gênantste verhalen toegeven en dat is natuurlijk wel leuk op een avond.