Auto huren in Amsterdam, maar dan anders

Heb je een (zakelijke) afspraak in Amsterdam? Dan kan het zomaar zijn dat het gemakkelijker is om met de trein of de bus naar de stad te reizen en dan over te stappen op het Amsterdamse openbaar vervoer. Maar wat nu als je niet afhankelijk wilt zijn van vertrektijden van bussen en trams in de stad? Dan kun je een auto huren in Amsterdam. Je hoeft hiervoor niet naar een verhuurbedrijf, nee, een auto huren in Amsterdam regel je snel en gemakkelijk via een app of zelfs met je OV-chipkaart. Op alle grote treinstations in Amsterdam zijn de deelauto's te vinden. Het is een kwestie van reserveren, instappen en naar je bestemming rijden.

Een auto huren in Amsterdam werkt ook voor Amsterdammers

Woon je in Amsterdam? Dan weet je wel dat een parkeervergunning bijna niet te betalen is. Daarbij moet je dan alsnog afwachten of er een plek te vinden is bij jou in de straat. Zeker wanneer je niet dagelijks of zelfs wekelijks een auto nodig hebt, kan een auto huren in Amsterdam ook voor Amsterdammers de oplossing zijn. Je kunt een auto huren voor een uur, een dag of een langere periode. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een deelauto om op vakantie te gaan. Kom je weer terug in de stad? Dan zet je de auto weer op dezelfde plek terug. Je hoeft niet in te zitten over de parkeerkosten, de parkeerplek voor deze auto is gereserveerd!

Een auto delen werkt écht!

Je hoeft niet bang te zijn dat er geen auto beschikbaar is als jij een auto wilt huren. In Amsterdam zijn maar liefst 730 auto's beschikbaar! Een auto delen is niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar je werkt ook nog eens mee aan een beter milieu. Een klein rekensommetje: gemiddeld 24 mensen maken gebruik van één deelauto. Hierdoor worden, ook weer gemiddeld, zo'n 11 auto's uitgespaard. Over 730 auto's verdeeld maken dus meer dan 17.500 mensen gebruik van een deelauto en worden maar liefst ruim 8.000 auto's uitgespaard. Dat verschil zul je zeker merken in de drukke straten van Amsterdam!

Een auto delen voor zakelijk gebruik

Ook voor zakelijk gebruik is het gebruik van een deelauto verstandig. Je zit niet vast aan een contract voor een auto die je niet gebruikt, je hoeft niets te regelen op het gebied van verzekeringen, wegenbelasting en parkeren. Je krijgt, heel handig, één BTW-factuur per maand en hebt de vrijheid om een auto te reserveren wanneer je maar wilt.