5 tips voor een make-over van je woonkamer

Ben je uitgekeken op je woonkamer? Of heb je gewoon zin in iets nieuws? Een make-over van je woonkamer is zó gepiept met deze 5 budgetvriendelijke tips. Ook lees je hoe je een woonverzekering kiest die het beste bij je past.

Tip 1: Een schone lei

Begin aan de make-over met een schone lei. Loop door de kamer en sta bij elk voorwerp en meubel even stil. Vraag jezelf af: ben ik hier nog blij mee? En: heb ik dit écht nodig? Als het antwoord nee is, dan is dit hét moment om er afscheid van te nemen en ermee naar de kringloop te rijden. Als je ergens over twijfelt, leg het dan even apart in een doos op zolder. Grote kans dat je het niet eens gaat missen.

Je wil natuurlijk dat je mooie spullen in huis goed verzekerd zijn. Kies daarom voor een inboedelverzekering met een ruime dekking. Zo zijn je bezittingen prima beschermd tegen diefstal, inbraak, brand en lekkage. Online vind je allerlei tools waarmee je woonverzekeringen kunt vergelijken. Let hierbij niet alleen op de premie, maar ook op de dekking.

Tip 2: Sfeervolle hoekjes

Nu alle overbodige spullen uit het zicht zijn, kun je meer sfeer en gezelligheid in huis gaan halen. Die lege muur boven bank? Daar kun je een prachtige print hangen. En dat ene onhandige hoekje is misschien wel de ideale plek voor het kastje van je oma of die eigenzinnige vaas die je al tijden op het oog hebt.

Tip 3: Frisse deurgrepen

Een van de makkelijkste manieren om je interieur een update te geven is door de grepen in huis te vervangen. Van de standaard grepen van je deuren tot de saaie knoppen van je kasten: je zult versteld staan hoeveel verschil het maakt als je deze vervangt met een luxe of bijzonder model dat beter past bij je interieur. Zoals een kastknopje in de vorm van een palmboom, of juist een goudkleurige greep voor een hotel chic-look.

Tip 4: Beken kleur

Door meer kleur in huis te halen maak je de boel meteen een stuk levendiger. Van frisse pastels tot hip midnachtsblauw: het is aan jou om te bepalen hoe je je interieur een vleugje kleur wil geven. Zo kun je kiezen voor een poederroze accentmuur, of het subtieler aanpakken door kleurrijke accessoires in huis te halen.

Tip 5: Ga voor groen

Ook met planten kun je extra kleur in huis halen. Met een vrolijke, nieuwe plant voelt je woonkamer meteen gezelliger, warmer en uitnodigender. Voor extra gezondheidsvoordelen kun je kiezen voor een exemplaar dat de lucht zuivert. Heb je geen groene vingers? Haal dan een bijzonder droogboeket in huis.