Wil jij een magneetband kopen?

Wil jij een magneetband kopen? Dan is het belangrijk om de werking ervan te weten. Deze band heeft de optimale houdkracht door het feit dat er magnetische slijpsels zijn verwerkt binnen de band zelf. Deze slijpsels worden gemaakt van fijn vermalen strontium-ferriet. Deze moeilijke term wordt gegoten in een flexibele kunststof. De neodymium magneet wordt ook ongeveer zo geproduceerd. Deze banden kunnen dan ook gebruikt worden voor verschillende doeleinden. In dit artikel lees je daar meer over.

Gebruik

Een magneetband kopen doe je niet zomaar. Je wilt het vast gebruiken voor een bepaald doeleinde. Echter zijn er verschillende magneetbanden beschikbaar op de markt. Ieder soort is gericht op een ander soort doeleinde. Zo bestaat er de gekleurde band: deze kan uitstekend gebruikt worden om bepaalde dingen te markeren of voor het labelen van stellingen, maar het kan net zo goed gebruikt worden op een planbord. De sterk matching band is zeer sterk en zelfklevend. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit ideaal is om te gebruiken voor niet magnetische ondergronden. Deze kun je gemakkelijk en snel bevestigen op bijvoorbeeld voorzetramen. C-profiel band is een magnetisch profiel: dit beschikt over een beschrijfbaar etiket, kaart of PVC venster. Verder is er nog de etikettenband, dit is een magneet die eenvoudig te knippen is. Het is simpel gezegd een plakstrip die gebruikt kan worden om de stellingen, kasten en een whiteboard te voorzien van snelle markeringen. Er bestaat ook nog eens de neodymium magneet. Deze zijn in veel verschillende toepassingen te gebruiken, zoals aan de interieur, model- en standbouw.

Werking neodymium

Tijdens het kopen van een magneetband wil je waarschijnlijk hoge trekkracht voor bepaalde zaken gebruiken, zoals in de bouw. Hiervoor is de neodymium magneet zeer geschikt voor. Niet alleen in de bouw, maar ook voor op de verpakkingen, verlichtings- en meubelindustrie is het een gebruikelijk middel. Ze worden overigens vaak ingezet als onderdeel van een wat groter magneetsysteem. Kortom het is een magneet die veelzijdig inzetbaar is. De reden hiervan is dat het een eenvoudig, flexibel en stabiele bevestigings oplossing betreft.

Hoge trekkracht

De belangrijkste eigenschap van een neodymium magneet is de hoge trekkracht. Een andere benaming van deze magneet is de supermagneet. Dit sterk magnetisch materiaal bestaat uit een legering tussen neodymium, ijzer en borium. De trekkracht moet wel gewaarborgd worden, hiermee wordt er bedoeld dat de magneet direct op een metalen ondergrond moet worden geplaatst. Anders zal de belangrijkste eigenschap van deze magneet teniet gedaan worden. Kijk dus goed voordat je een magneetband koopt. Een ander punt is dat vele mensen zeggen dat de schuifkracht en trekkracht hetzelfde zijn, maar dat is niet waar. Schuifkracht is voor zijwaartse schuivingen, bijvoorbeeld bij een wand. Deze schuifkracht is ook aanzienlijk minder dan de trekkracht. Verder is het belangrijk om een rubber gecoate magneet te gebruiken voor de zijwaartste utivoeringen.