Wat moet je weten voordat je gaat investeren in cryptocurrency\’s?

De afgelopen jaren is er een hoop aandacht geweest voor cryptocurrency's. Dit geldt voornamelijk voor de meest bekende cryptomunt, namelijk bitcoin. Toch zijn er ook een aantal andere cryptocurrency's die veel aandacht hebben gekregen. Investeren in crypto wordt door steeds meer mensen gedaan en er kunnen enorme winsten mee worden behaald. Het investeren in crypto brengt echter ook een aantal grote risico’s met zich mee. Voordat je gaat investeren in iets, is het belangrijk dat je er zo veel mogelijk over weet. Hier kun je wat meer vinden over dingen die je moet weten voordat je in crypto gaat investeren.

 

De veranderingen van de koersen bij verschillende crypto

Wanneer jij van plan bent om te gaan investeren in crypto, is het van belang om op zoek te gaan naar cryptocurrency's en projecten waar jij van denkt dat deze betrouwbaar zijn. Je wilt natuurlijk op zoek gaan naar een munt waarvan jij denkt dat deze in de toekomst meer waard zal gaan worden. Het is belangrijk om te weten dat hoe minder volume er zit in de crypto, des te sneller de koerswaarde van een cryptomunt kan veranderen. De polkadot koers zal dan ook een stuk sneller veranderen dan de ethereum koers euro. Wanneer jij voor kleinere projecten kiest, kun je vaak grotere winsten behalen, maar ook loop je het risico op een stuk grotere verliezen. Zeker als beginnend investeerder kan het erg gevaarlijk zijn om in zulke projecten te investeren. De kans is namelijk groot dat jij nog niet zo goed kunt bepalen wat een goede investering is en wat niet.

 

Het zoeken van de juiste exchange

Als jij crypto wilt gaan kopen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste broker of exchange. Een exchange is een plek waar jij eenvoudig verschillende cryptocurrency's of aandelen kunt verhandelen. Het is hierbij nodig om goed te kijken naar de verschillen tussen de exchanges. Zo kan het aanbod aan currency’s erg variëren, maar kunnen ook de transferprijzen erg verschillen. Wanneer jij kleine hoeveelheden geld wilt gaan investeren, is het wel zo fijn als deze prijzen op percentage van je investering worden berekend. Dit terwijl je wanneer je met grote bedragen investeert liever vast transferprijzen betaalt. Ook is het belangrijk om te kijken naar de minimale en maximale bedragen die jij dagelijks kunt verhandelen. Er zijn verschillende exchanges die een minimaal bedrag van 100 euro per transfer vereisen.