Waar let je op bij de aanschaf van een snorfiets?

Je wil een snorfiets aan gaan schaffen maar eigenlijk weet je niet zo goed waar je nu precies op moet letten. Daarom willen wij je daar het een en ander over vertellen. Wij geven je wat tips waarop je kunt letten voordat je er een aan wil gaan schaffen.

Wat is nu eigenlijk een snorfiets?

Als we gaan kijken naar de verschillende snorfietsen zijn er daar best wel een aantal van. Ze worden tegenwoordig ook wel snorscooter genoemd of snorbrommer. Op een snorfiets is een helm nog niet verplicht. Ze zijn er wel mee bezig om dit wel te gaan verplichten. Wanneer dit precies ingaat is nog niet bekend. 

Het dragen van een helm is op een snorfiets niet verplicht. Je mag met een snorfiets ook gewoon op het fietspad rijden. Met een snorfiets mag je niet harder gaan dan 25 kilometer per uur. 

Welke modellen snorfiets zijn er?

Er zijn echt onwijs veel verschillende modellen wat snorfietsen betreft. Als we deze allemaal met je zouden moeten bespreken dan wordt dit een ellenlang verhaal. Wij vinden het vooral belangrijk dat jij een model kiest wat voor jou fijn is. Koop dus niet zomaar in het wilde weg maar vraag of je een proefritje mag maken om te zien of dat je de snorfiets ook fijn vindt rijden. 

Onderhoud je snorfiets goed

Ook een snorfiets heeft onderhoud nodig. Het is verstandig om alle onderdelen goed in de gaten te houden en ze zo nu en dan eens te vervangen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden hard genoeg blijven. De verlichting op jouw snorfiets is ook enorm belangrijk. 

Je wilt natuurlijk wel graag gezien worden in het donker. Wanneer jouw verlichting niet in orde is dan is de kans groot dat jij een bekeuring krijgt wanneer ze het zien.

Als jij je snorfiets veel gebruikt is een wekelijkse check echt niet gek om te doen. Zet eventueel een bepaald budget per maand opzij om het onderhoud te kunnen bekostigen. Zo kom je niet in een keer voor verrassingen te staan. 

Het is verstandig en aan te raden om 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een erkend bedrijf. Je bent er dan zeker van dat je bromfiets weer op en top in orde is.

Vergeet je snorfiets niet te verzekeren

Vergeet niet om je snorfiets te verzekeren. Je kunt je snorfiets verzekeren tegen diefstal en tegen schade. Er zijn verschillende bedrijven die je een snorfietsverzekering aanbieden. Om er zeker van te zijn dat jij de verzekering hebt die bij jou past is het handig dat je een aantal verzekeraars met elkaar gaat vergelijken.

Verschillende verzekeraars hebben verschillende verzekeringen en voorwaarden staan in hun polis. Let daar dus goed op voordat je een verzekering af gaat sluiten. Er zijn ook een aantal vergelijkingssites die je kunt bezoeken om te kijken welke de beste is voor jou. Bij Alpina.nl kunnen ze jou ook goed helpen.